Statele Unite ale Americii intenționează să vândă Ucrainei drone înarmate cu rachete ce ar putea ajuta la câștigarea războiului

,
sua-rusia-ucraina-drone-rachete

Statele Unite ale Americii intenționează să vândă Ucrainei drone înarmate cu rachete ce ar putea ajuta la câștigarea războiului

[Sursa foto: Istock]

Statele Unite ale Americii intensifică ajutorul pe care îl acordă Ucrainei și vor să îi vândă drone înarmate cu rachete Hellfire. Ucraina ar putea să cumpere patru astfel de drone și, în acest fel, ar obține un avantaj important în fața Rusiei.


In articol:

Statele Unite ale Americi continuă să își arate solidaritatea față de Ucraina și vor să îi vândă patru drone MQ-1C Grey Eagle. Acestea pot lansa rachete aer-sol Hellfire și pot fi folosite în războiul împotriva Rusiei.

Administrația Biden vrea să notifice Congresul despre posibila achiziție din partea Ucrainei a armelor, iar acest lucru ar urma să se întâmple chiar zilele următoare, conform Reuters, citează Adevarul.ro.

Dronele sunt fabricate de General Atomics și, conform unor surse, vânzarea lor încă ar putea fi blocată de către Congres, lucru ce ar distruge planul revizuit la Pentagon în urmă cu doar câteva săptămâni.

Citeste si: Putin vrea să încheie un acord de pace cu Ucraina, dar se teme de ceea ce ar putea face aceasta, ajutată cu armament din partea Occidentului

Ce drone a folosit Ucraina până acum

Până în acest moment, Ucrain a mai luptat împotriva Rusiei cu drone AeroVironment RQ-20 Puma AE, dar și cu drone Bayraktar-TB2.

Însă, dronele care ar putea fi achiziționate de la Statele Unite ale Americii pot să zboare până la 30 de ore, ba chiar pot depăși acest timp.

Mai mult decât atât, Grey Eagle are capabilitatea de a transfera chiar și opt rachete Hellfire, rachete care ar reprezenta cea mai puternică armă pe care Ucraina ar fi deținut-o, până acum, în războiul cu Rusia.

sua-rusia-ucraina-drone-rachete

Statele Unite ale Americii intenționează să vândă Ucrainei drone înarmate cu rachete ce ar putea ajuta la câștigarea războiului

[Sursa foto: Istock]

Rusia a început exercițiile militare cu armament nuclear

În tot acest timp, Rusia se asigură că este cu un pas înaintea tuturor, motiv pentru care a încpeut să facă exerciții militare cu armamentul nuclear pe care îl are în dotare.

Sistemele mobile lansatoare de rachete nucleare intercontinentale balistice au fost și ele printre armamentul care a fost inclus în exercițiile militare, conform Reuters, relatează Digi24.ro.

Citeste si: Amenințare nucleară din partea Rusiei! Se lansează rachete Iskander aproape de granița cu Finlanda

Peste 1.000 de militari și peste 100 de vehicule iau parte la aceste exerciții, iar sistemele mobile Yars/Topol-M sunt și ele prezente. Acestea pot lansa rachete nucleare balistice intercontinentale, potrivit ministerului rus al Apărării.

Racheta Topol-M este una dintre cele mai periculoase arme pe care Rusia le deține. Raza de acțiune a acesteia este de 11.000 de km, iar cantitatea de încărcături nucleară pe care o poate transporta ajunge la 800 de kilotone. Când dezastrul de la Hiroshima și Nagasaki a avut loc, încărcătura rachetelor nucleare lansate a fost cuprinsă între 15 și 20 de kilotone.

Rusia a început exercițiile militare după ce Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a spus că America este gata să ofere Ucrainei sisteme mobile lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune de tip HIMARS, pentru a lupta împotriva Rusiei. Acestea pot lovi cu o precizie de 100% țintele care se află la 80 de km depărtare și, cu ajutorul lor, Kievul ar avea un avantaj considerabil în lupta împotriva lui Vladimir Putin.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

SUA schimbă regulile pentru migranți - O lege emblematică a lui Trump a fost abrogată

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

„Putin va merge până la capăt, chiar dacă va distruge Planeta! Războiul se va încheia doar cu moartea lui Vladimir Putin„, potrivit specialiștilor din domeniul militar

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies