Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

,
Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

Starea de alerta a fost prelungita

[Sursa foto: PixaBay]

Starea de alertă a fost prelungită în ședința de miercuri, 6 octombrie. Lista completă a restricțiilor.


In articol:

Starea de alertă a fost prelungită, însă nu vor putea fi adăugate alte restricții deoarece guvernul intermiar are atribuții limitate, potrivit Constituției României.

Starea de alertă a fost prelungită! Lista măsurilor stabilite de autorități

În ședința de miercuri, 6 octombrie, Guvernul Cîțu a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. A fost prima ședință a guvernului interimar, după ce în Parlament s-a votat, marți, moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

Restrictii stare de alerta

 

[Sursa foto: Pixeles]

Așadar, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 6 octombrie, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesare aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, cu menținerea măsurilor stabilite în Hotărârea de Guvern numărul 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

Hotararea numărul 80

Starea de alertă prelungită pentru încă 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită miercuri seară. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, miercuri, că Guvernul interimar va prelungi cu 30 de zile starea de alertă.

”Începând de ieri suntem un guvern interimar. Pe perioada interimatului, Guvernul emite doar acte normative necesare pentru administrarea treburilor publice.

Astăzi, Guvernul se va reuni în şedinţă şi va adopta o Hotărâre de Guvern prin care va prelungi cu 30 de zile starea de alertă”, a declarat Bode la sediul MAI.

Citeste si: Anunțul momentului! Valul 4 al pandemiei de coronavirus se va sfârși mai repede decât ne-am fi așteptat. Detalii importante despre acest moment

Lucian Bode a mai declarat că actualul Guvern poate prelungi această stare de alertă, însă nu va putea introduce noi măsuri.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a prezentat situația pandemiei, afimând că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice și că se ia în calcul transferarea bolnavilor COVID în străinătate.

Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

Bode despre prelungirea starii de alerta

[Sursa foto: Facebook]

„Am încheiat o discuţie cu ministrul Sănătăţii, cu prim-ministrul şi cu doctorul Raed Arafat. Noi în acest moment suntem Guvern interimar. Noi putem prelungi starea şi suntem obligaţi să prelungim starea de alertă, ţinând cont de numărul de infectaţi şi incidenţa din România din această perioadă, putem să prelungim situaţia de alertă dar, atenţie, nu putem introduce măsuri noi.

Dacă, Doamne fereşte, vom avea nevoie să introducem măsuri noi, nu putem pentru că este clar un guvern căzut prin moţiune. Un guvern interimar nu poate introduce politici noi, nici măcar prin hotărâri de guvern”, a declarat Lucian Bode. „Riscurile sunt următoarele: Avem 15.000 de infectaţi şi ne ducem spre 20.000 de persoane infectate la 24 de ore. Avem ATI pline, aproape 1.500 de persoane la ATI, aproape 1.600 de persoane sunt în aşteptare în acest moment în UPU. Dimineaţă erau 51 care aşteptau un loc la ATI. Acuma seara am trimis şase pacienţi din Bucureşti, cu o aeronavă, la Târgu Mureş. Căutăm soluţii în Bucureşti, Mureş, Iaşi, Cluj. Luăm în calcul transferul bolnavilor în străinătate, dar trebuie să fie o excepţie şi am discutat cu domnul Cseke să facem acest lucru pentru judeţele din zona de nord, limitrofe cu Ungaria”, a declarat Bode.

Citeste si: Oficial! Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Unde s-a luat această decizie

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Oficial! Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Unde s-a luat această decizie

Sorin Ovidiu Vîntu, despre George Simion: 'Nu are nimic în cap, nu are oameni. E un gargaragiu. Cei care puneți botul la așa ceva sunteți niște proști'

Din pacate, incepem saptamana cu o stire trista! Doliu in Romania: s-a dus si el! Ni se prapadesc artistii

De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu

Restricții în alte 3 localități din Ilfov. Rata de infectare a trecut 7,5 la mie. Persoanele nevaccinate sunt principalele vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies