De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu

,
Covid

De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Gabriel Diaconu a vorbit despre ce boli poți face după vaccinul anti-COVID-19 pentru a combate fenomenul de dezinformare în ceea ce privește virusul.


In articol:

Medicul Gabriel Diaconu a vorbit despre ce boli poți face după vaccinul anti- COVID-19 pentru a combate fenomenul de dezinformare în ceea ce privește virusul.

De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu

Medicul Gabriel Diaconu a publicat pe pagina sa de Facebook un text prin care informează oamenii despre bolile de care poți suferi după vaccinarea împotriva virusului COVID-19. Gabriel Diaconu spune că a publicat mesajul pentru că „numărul minciunilor în circulaţie despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puţin un fragment din teoria conspiraţiei, fie că ştie sau nu.” .

Covid

„<<Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat>>. Fals”

[Sursa foto: PixaBay]

„Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar şi absolvenţi de facultate, inclusiv doctori. Şi asta pentru că până şi cei mai circumspecţi dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, Subiectivism sau limită a minţii. Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecţia vaccinală: <<tot faci boala>>, respectiv  <<eşti la fel de contagios>> precum un ne-vaccinat.”, a scris acesta pe Facebook.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut declarații despre situația pandemică și despre criza politică: ”Este o catastrofă”

Medicul Gabriel Diaconu a declarat că este fals faptul că un om vaccinat și unul nevaccinat sunt la fel de contagioase.

„<<Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat>>. Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism.

Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăşi nuanţate.”, arată acesta.

De ce boli poți suferi după vaccinarea anti-COVID-19

„O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, şi care îl face pe vaccinat mult mai puţin infecţios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinaţi, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală uşoară care dispare în 2 –

3 zile. Iar cu fiecare care <<răceşte>> portajul e mai mic, sau deloc.

Citeste si: Bilanț coronavirus 6 octombrie 2021: Record absolut de decese: 328! Câte cazuri noi sunt

Prima boală COVID e <<răceala>>. Da, pe asta o poţi face şi dacă eşti vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ţi ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul şi gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate şi care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA.

A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamaţie sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinaţii, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecţiei, dar alteori la 2 – 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcţie şi de alte variabile).

A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. <<Sever>> e cuvântul cheie aici. Afectează ţesutul care ţine plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanţe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, şi lasă nişte cicatrice foarte urâte dacă trăieşti să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 – 80% din funcţia lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.”, a scris medicul Gabriel Diaconu în mesajul său de pe Facebook.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Operațiile de natură chirurgicală care nu sunt urgente vor fi întrerupe pentru 30 de zile. Anunțul făcut de Raed Arafat: „Cifrele continuă să crească”

VIDEO Un elicopter s-a prăbușit într-un zbor de antrenament: Sunt cel puțin 14 morți și 2 răniți, în Azerbaidjan

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Raed Arafat a făcut anunțul: de ce persoanele care au un test COVID-19 cu rezultat negativ nu mai pot participa la anumite activități

Covid 19: Aproape 53.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore! Mai mult de jumătate, cu a treia doză!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies