Starea de alerta a fost prelungita! Declaratiile pe propria raspundere si adeverintele de serviciu raman valabile dupa ora 22.00! Iata ce restrictii au ramas in vigoare!

,

Desi Romania a ajuns aproape in intregime in scenariul verde, Guvernul a decis prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile si vor ramane in vigoare anumite restrictii.


In articol:

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat in cursul zile de luni, 10 mai 2021, ca starea e alerta va fi prelungita pe teritoriul Romaniei cu inca 30 de zile incepand cu data de 13 mai 2021. Acesta a mai subliniat si faptul ca starea de alerta va fi anulata in momentul in care situatia privind pandemia de COVID-19 va fi stabilizata.

Deocamdata insa vor fi mentinute majoritatea restrictiilor, in ciuda faptului ca aproape toate judetele din tara se afla in scenariul verde, cu rata de incidenta mai mica de 1,5 la mia de locuitori.

Starea de alerta a fost prelungita in Romania! Ce masuri raman in vigoare?

Potrivit digi24.ro, seful DSU, Raed Arafat, a precizat ca starea de alerta se prelungeste in cu inca 30 de zile pe teritoriul Romaniei, incepand cu data de 13 mai 2021. Insa sunt luate in calcul si anumite masuri de relaxare ce vor fi anuntate in perioada urmatoare. Astfel, este in discutie participarea spectatorilor la concerte si competitii sportive. Pentru inceput vor fi organizate cateva evenimente-pilot la care va fi permisa intrarea persoanelor vaccinate, al celor care vor prezenta un test PCR negativ, in decursul a 72 de ore si al celor care vor prezenta dovada ca au trecut prn boala in ultimele trei luni si au dezvoltat anticorpi, sau chiar a persoanelor care vor prezenta un test antigen rapid certificat care sa nu aiba mai mult de 24 de ore.

"Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmată de şedinţa de guvern, pentru aprobarea hotărârii de prelungire a stării de alertă începând cu data de 13 mai 2021, pe o durată de 30 de zile. Elementele de noutate în hotărârea de guvern: permiterea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2:00- 5:00 dimineaţa, pentru deplasare şi participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan; este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă.

Astfel se va permite organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte", a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro

Raed Arafat a transmis ca deocamdata majoritatea restrictiilor au fost mentinute, in ciuda faptului ca aproape toate judetele se afla în scenariul verde, incepand de astazi, adica rata de incidenta mai mica de 1,5 la mia de locuitori.

Insa Guvernul a luat si unele masuri de relaxare, intre care eliminarea restrictiei privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase in alte localităti decat cele de domiciliu. Si vor mai fi luate in calcul si alte masuri de relaxare pentru perioada urmatoare.

"Se propune menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în toate localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 4 la 1.000 de locuitori, în intervalul orar 2200-0500.

Se propune menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în toate localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, în intervalul orar 2200-0500 pentru zilele de luni-joi și în intervalul orar 2000-0500, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată la 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la pct. 26.", potrivit romaniatv.net

 

Citește-ne pe
Citește și:

Primele spectacole în România, după perioada de pandemie! Ce evenimente pilot cu public a anunțat Ministerul Culturii

Medicul Gilda Popescu atrage atenția: 'Virusul și-a schimbat cumva caracteristicile'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Când vor fi relaxate restricțiile din nou în București? Prefectul Capitalei, cea mai bună veste: „Convocăm comitetul...”

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toți românii: „România ia în calcul...” Vești bune pentru o mulțime de persoane!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies