SRI avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă. Recomandări pentru români

,

Serviciul Român de Informații avertizează românii în privința unei campanii de atacuri de tip ransomware în România. Î


In articol:

Serviciul Român de Informaţii avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România.

Citeste si: România a fost atacată cibernetic! Site-urile guvernamentale au fost acaparate de hackeri

Recomandările  SRI  pentru a ne feri de atacurile ransomware

SRI recomandă să nu se utilizeze link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Aceleaşi măsuri de precauţie sunt recomandate cu privire la accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram sau altele.

Citeste si: Rusia dispare de pe întreg internetul la nivel global! „Toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusească”

“La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware.

Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime.

De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de SRI.

În cazul în care aţi fost victima unui atac de securitate cibernetică, este necesar să contactaţi DNSC la numărul de urgenţă 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro.

Killnet atacă România

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

Poliţia Română a anunţat sâmbătă că site-ul propriu a fost vizat de un atac.

Tot sâmbătă, site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost ținta hackerilor, fiind indisponibil câteva ore.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum se va da ajutorul de încălzire 2022-2023. Care sunt condițiile pentru a fi beneficiar și ce scădere de preț primești

Președinția ucraineană: Forțele Armate au eliberat 454 de localităţi în Harkov

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Preț benzină și motorină marți, 27 septembrie 2022: Cel mai mic preț la GPL din ultimele luni! Scădere a prețurile pentru toate tipurile de carburanți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies