România a fost atacată cibernetic! Site-urile guvernamentale au fost acaparate de hackeri

,
Atac cibernetic

România a fost atacată cibernetic! Site-urile guvernamentale au fost acaparate de hackeri

[Sursa foto: PixaBay]

România a fost atacată cibernetic. Site-urile Guvernului României, al MApN, CFR Călători și al Poliției de Frontieră au fost preluate în control de către hackeri.

Grupul de hacking Killnet este responsabil pentru spargerea site-urilor web ale Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, CFR Călători și OTP Bank România, potrivit surselor guvernamentale, citate de realitatea.net.

Grupul de hackeri Killnet a atacat cibernetic România, după ce țara noastră a afirmat că ia în calcul trimiterea de arme în Ucraina

Atacul a fost făcut după ce Guvernul României a declarat că ia în calcul trimiterea de arme Ucrainei.

„Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a fost mesajul transmis de grupul de hacking Killnet, transmit sursele guvernamentale.

Citeste si: Site-ul Kremlin-ului este picat de mai multe ore! Gruparea de haecker Anonymus, mesaj pentru Putin: "Curând vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii!"

În cursul dimineții de astăzi, accesul la site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost stricat din cauza unor atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Atacurile de tip DDoS se manifestă prin conectivitate neregulată, încetinirea rețelei sau opriri continue ale site-ului web. Dacă o lipsă de performanță durează prea mult e sau este mai severă decât de obicei, rețeaua se confruntă probabil cu un atac DDoS, potrivit experților DNSC.

 

 

 

Atac cibernetic

Site-ul CFR Călători nefuncțional

[Sursa foto: Captură Ecran cfrcalatori.ro]
Atac cibernetic

Site-ul MApN nefuncțional

[Sursa foto: Captură Ecran mapn.ro]
Atac cibernetic

Site-ul Poliției de Frontieră nefuncțional

[Sursa foto: Captură Ecran politiadefrontiera.ro]

Experții IT de la nivelul structurilor guvernamentale lucrează împreună cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Singurul acces refăcut a fost cel către site-ul www.gov.ro.

Ministerul Apărării a confirmat atacul cibernetic și a transmis că nu a compromis funcționarea paginii, ci doar a blocat accesul la site.

„Dragi colegi, confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). 

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Citeste si: „Putin ne obligă să mințim și ne pune în pericol”! Ce mesaje șocante au apărut pe site-ul agenției de presă ruse

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, a transmis Ministerul Apărării.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Primele declarații ale secretarului general al NATO , Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles: „Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor”

Ultima oră | DNA face anunțul oficial despre reținerea lui Niculae Bădălău

Primele declarații ale secretarului general al NATO , Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles: „Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor”

Putin va folosi armele nucleare dacă va fi provocat de NATO. Anunțul făcut de un diplomat rus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies