Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

Author: L.S.
Actualizat: 27 nov 2020, 04:10

Primăria Capitalei a finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, indicatorii tehnico-economici urmând să fie supuși aprobării Consiliului General la ședința din luna decembrie, a anunțat miercuri primarul general, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, indicatorii tehnico-economici urmând să fie supuși aprobării Consiliului General la ședința din luna decembrie, a anunțat miercuri primarul general, Gabriela Firea. Primarul promite că în luna martie 2020 vor începe lucrările. Spitalul va avea 1000 de paturi, sali de operații, spații de cazare pentru rudele pacienților internați, o creșă și o o grădiniță, potrivit declaratiei primarului general al Capitalei.

Gabriela Firea a declarat că investiția este estimată la circa 400 milioane de euro.

Spitalul Metropolitan Bucuresti, primul spital inteligent din Romania, care va putea concura cu cele mai moderne unitati medicale din lume, devine realitate, asa cum am promis anul trecut. Avem finalizat Studiul de fezabilitate, iar in martie 2020 vom incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan! Acesta va avea 1000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continua, 31 de sali de operatie, dar si sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara.

Spitalul va asigura pentru bucureșteni și pacienții din țară nu doar servicii medicale la standarde de excelență, ci și conexe: centru de excelență, campus universitar, cazare pentru personalul medical și rudele pacienților, grădiniță si cresa. Investitia este de 400 de milioane de euro, pentru cladire si dotari. Cladirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum si dotarea cu aparatura ultramoderna se vor finaliza in 3 ani. Anual vor fi tratați în regim de spitalizare continuă circa 45 000 de pacienți, iar în sistem ambulator, peste 280.000”,
a scris Gabriela Firea pe pagina ei personala de Facebook.

Citeste si: Veste uriasa pentru soferi! Parlamentul a decis eliminarea supraaccizei la carburanti

Citeste si: Bucuresti: caldura si apa calda nu mai sunt furnizate de RADET. Gabriela Firea a facut anuntul: "Am semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare"

După ce va obține aprobarea Consiliului General, Primăria Capitalei urmează să scoată la licitație proiectarea și execuția. De la începerea lucrărilor, termenul de fianlizare este de 3 ani.

Spitalul se construiește în Pipera, pe un teren de circa 10 hectare. Pe o parte din teren se află acum autobaza STB, potrivit hotnews.ro.

Primarul Gabriela Firea a prezentat orientativ și o machetă a întregului complex, însă cum va arăta acesta vom ști exact după parcurgerea etapei de proiectare.

Citeste si: Bucuresti 2019: caldura si apa calda cu portia. Cum poti sa ceri despagubiri

Citeste si: Gabriela Firea, mesaj plin de inteles dupa sedinta PSD: "Sunt multe de spus, dar nu mai are rost"

Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă în această perioadă? Anunțul făcut de Ministerul Educației privind vacanța mobilă

 

 

 

 


Cookies