SPITALE BOLNAVE! Imagini STRIGATOARE LA CER: risti sa pleci mai bolnav decat erai VIDEO

SPITALE BOLNAVE! Imagini STRIGATOARE LA CER: risti sa pleci mai bolnav decat erai VIDEO

Asa arata un spital din Romania. E bataie de joc, spun pacientii, care se tem ca la externarea din sectia de boli infectioase pot pleca acasa mai bolnavi decat au venit.

Interioarele saloanelor te fac sa te intrebi daca nu cumva aici s-au purtat razboaie. Faianta e cazuta iar peretii sunt ciuruiti. Ca sa nu raceasca, cei internati au indesat paturi in geamurile care nu se mai inchid.

 

Piatra de temelie a cladirii a fost pusa in 1895. Iar de atunci, nu a trecut prin reparatii capitale. Nici nu ne mai miram ca iti trebuie nervii tari sa stai internat aici.

 

De 20 de ani, sectia functioneaza pe avarii. Cladirea a fost revendicata de Forumul Democrat al Germanilor din Arad, acum 6 ani. Asta inseamna ca autoritatile nu au voie sa investeasca niciun leu din fonduri publice.

 

Conducerea spitalului cauta solutii. Viseaza la mutarea sectiei de boli infectioase, dar vistieria e goala. Toata nadejdea lor e pusa in minister. Pana atunci, speranta sta in mainile administratorului unei firme din Arad, care a promis ca va renova din banii sai cateva saloane. Asta, daca i se va permite. Sa nu credeti ca la Arad e o situatie singulara.

 

Sa te fereasca Dumnezeu de vreo boala infectioasa, daca esti din Oltenia.

 

Asadar, pe sectie a fost pus lacatul, cu toate ca in spatele usilor a ramas aparatura valoroasa, pentru care, acum trei ani, Banca Mondiala a dat un milion de euro. De ce s-a ajuns in asemenea situatie? E criza de medici. Nemultumiti de salariile mici, multi au urmat exodul halatelor albe spre strainatate. Cu chiu cu vai, la inceputul anului au fost angajati un medic specialist si un rezident. Insuficient, insa.

 

Suferinzii care au nevoie de ingrijire speciala sunt trimisi la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Oamenii sunt revoltati ca o asemenea sectie a fost inchisa. La ei nu se gandeste nimeni? Un proiect aflat pe masa ministerului sanatatii ar putea deschide, din nou, usa sectiei de terapie intensiva.

 

Pentru asta, insa, conducerea spera ca spitalul de boli infectioase sa fie considerat unul strategic.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate