Sorin Campeanu, desemnat premier interimar de Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca l-a desemnat pe Sorin Campeanu in functia de premier interimar.

”Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis sa il numesc in pozitia de premier interimar pe ministrul Sorin Campeanu”, a anuntat presedintele Romaniei. Presedintele a facut alta alegere decat ministrul demisionar al Apararii, Mircea Dusa, propunerea facuta, ieri, de PSD. L-a numit pe fostul ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Sorin Cimpeanu are 46 ani si a facut parte, ca ministru al Educatiei si Cercetarii, in Guvernul Ponta 4. Este, printre altele, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor. Din 2012, premierul interimar este si secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare! Acest organism, in acelasi an - 2012, a decis ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

Sorin Cimpeanu este ministrul care, din fruntea Educatiei, a creat agitatie in toata tara! Voia sa decaleze cu o saptamana inceperea anului scolar, iar decizia definitiva, cu privire la data de 15 septembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial cu doar 4 zile inainte ca elevii sa se intoarca in salile de clasa. A ramas stabilit, insa, timpul acordat vacantei de iarna - trei saptamani, in locul celor doua de pana acum!

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, astazi si maine, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru. Primele chemate la Cotroceni au fost PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale, in timp ce maine va avea loc o a doua runda de consultari.

Social-democratii au propus presedintelui un guvern de experti care sa intocmeasca un program politic pe termen mediu cu sustinere politica in Parlament.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate