Soluția găsită de români pentru a face față facturilor tot mai mari. Ce metodă aplică pentru reducerea cheltuielilor

,
facturi mari 2022

Românii caută soluții pentru a face față scumpirilor din ultima perioadă 

[Sursa foto: PixaBay]

În contextul în care se apropie iarna, iar facturile sunt deja mult mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, mulți români caută soluții pentru a trece cu bine peste valul de scumpiri. Ce metodă este agreată de foarte multe persoane?

În România, prețurile au explodat, indiferent că este vorba despre utilități, hrană, combustibil sau chirii. Multor români le este din ce în ce mai greu să se întrețină, astfel că sunt dispuși să apeleze la tot felul de metode pentru a-și reduce cheltuielile cât mai mult.

Ce fac românii pentru a plăti facturi mai mici în 2022? 

Speriați că nu se vor putea descurca să își plătească facturile în sezonul rece, mai ales după scumpirile din ultima perioadă, mulți români au început să caute persoane cu care să împartă costul utilităților. Mai exact, nu sunt deloc puțini cei care au decis să se multe alături de o altă persoană, cunoscută sau nu, pentru a reduce la jumătate cheltuielile. 

Dacă în trecut doar studenții își căutau coleg de apartament pentru a plăti o chirie cât mai mică, această practică este din ce în ce mai întâlnită și în rândul adulților de toate vârstele.

Astfel, românii ajung să locuiască împreună cu persoane străine pentru a se putea descurca cu banii, costul chiriei, dar și cel al utilităților reducându-se la jumătate.

Agenții imobiliari primesc o mulțime de cereri de acest fel, de multe ori ei fiind cei care îi pun în legătură pe oamenii interesați să aplice această metodă.

crestere preturi 2022

Mulți români sunt dispuși să locuiască alături de un străin pentru a împărți cheltuielile 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Care este valoarea chiriilor înainte de începerea facultăților. Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii

Ce riscuri implică conviețuirea alături de o persoană străină? 

Deși la prima vedere beneficiile sunt evidente, având în vedere că în acest mod pot fi reduse la jumătate cheltuielile legate de chirie și utilități, psihologii atrag atenția că, pe termen lung, acest fenomen poate duce la apariția unor probleme serioase. Mai exact, dacă cele două persoane care ajung să locuiască împreună nu sunt compatibile, în locuință pot să apară tot felul de neînțelegeri, certuri, iar toate acestea își pot pune amprenta în mod negativ asupra calității vieții. 

„Ar putea apărea tensiuni la nivel de stil de viață, când ne culcăm, la ce oră ne culcăm sau ne trezim, cine face curat și când, cum, cât, deci cumva cred că apar aceste sarcini gospodărești pe lângă, nu știu, să zic așa, diferențele de personalitate. Prin urmare cred că aceasta ar putea fi principala consecință, posibila rupere a relațiilor sau o deteriorare a relațiilor.”, este de părere Mara Miclea, psiholog, potrivit digi24.ro. 

Chiar dacă tentația este mare, ținând cont de problemele financiare existente la nivelul României, oamenii sunt sfătuiți să analizeze foarte bine situația și să facă alegeri în mod responsabil pentru a nu întâmpina dificultăți ulterior. 

Citeste si: Ce se întâmplă dacă lași televizorul tot timpul în priză. Iată cât curent consumă și cum îți poate încărca factura

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Decizia finală luată de liderii PSD în ceea ce privește plafonarea prețurilor! Cât vor plăti românii

Percheziții DIICOT și rețineri într-un dosar de spălare de bani care vizează tranzacții de 70 de mil de euro

Decizia finală luată de liderii PSD în ceea ce privește plafonarea prețurilor! Cât vor plăti românii

Avertisment fără precedent în România. Cât va ajunge să coste un kilogram de cartofi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies