SOCANT! Ce pot pati BEBELUSII care dorm cu parintii lor

Studiul precizeaza ca "impartirea patului" inseamna ca "bebelusul doarme pe aceeasi suprafata cu o persoana sau un animal".

Riscul de deces este mai mare in cazul bebelusilor care impart spatiul de dormit cu parintii sau cu alte persoane, precum si in cazul celor care au diverse obiecte in patut, cum ar fi perne sau paturi, se arata intr-un studiu recent.


Studiul, publicat in jurnalul Pediatrics, s-a bazat pe datele obtinute din 24 de state, intre 2004 si 2012. Cercetatorii au analizat in total 8.207 decese in randul copiilor, potrivit huffingtonpost.com.

Studiul precizeaza ca "impartirea patului" inseamna ca "bebelusul doarme pe aceeasi suprafata cu o persoana sau un animal". Aproximativ 70% dintre bebelusi imparteau patul la momentul decesului, arata aceasta noua cercetare.

Oamenii de stiinta sustin ca, in cazul bebelusilor intre 0 si 4 luni, impartirea patului este extrem de riscanta.Pe de alta parte, in randul bebelusilor cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 1 an, cele mai mari pericole le reprezinta obiectele din spatiul lor de dormit.

"Cu toate ca intotdeauna recomandam ca zona in care bebelusul doarme sa fie fara perne, paturi, tampoane de protectie etc., multi parinti uita importanta acestei mesaj, odata ce copilul devine mai mare", spun oamenii de stiinta.

Deoarece studiul nu s-a realizat pe un grup controlat, cercetatorii nu au putut determina riscul global asociat cu impartirea patului. Cu alte cuvinte, desi cercetatorii au stabilit o legatura intre impartirea patului si decesul copiilor, acestia nu au putut spune daca un numar ridicat de bebelusi care impart patul cu altcineva vor muri. ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate