SOCANT. Cautiuni RIDICOL de mici pentru cei care au probleme cu legea

,

Cat costa libertatea unui om? Este nepretuita, ar spune multi. Ei bine, autoritatile pun, totusi, un pret pe libertatea celor care au probleme cu legea.

Este vorba de cautiunea stabilita de instanta. Iar sumele sunt ridicol de mici, daca facem comparatia cu alte tari din Europa. Au trecut 2 luni de la intrarea in vigoare a noului Cod Penal, care avea sa le aduca unora o surpriza neasteptata! De dupa gratii, Codul Penal i-a trimis acasa, transformandu-i in primii arestati la domiciliu.

In zadar se vorbea despre celebrele bratari electronice de supraveghere, nici pana in ziua de azi nu au aparut. In total, 126 de persoane au primit mandate de arestare la domiciliu. 2.265 de inculpati au fost eliberati sub control judiciar. Iar 18 persoane au primit libertatea contra unei cautiuni depuse in conturile statului. Dintre cei peste 2400 de arestati trimisi acasa, doar 18 au platit cautiune. Valoarea totala a banilor depusi la trezorerie este de 1 milion 340 de mii de euro.

Sa luam exemplul acestui barbat. Un miliardar ucrainean, arestat in Austria, in cadrul unei anchete coordonate de FBI. Judecatorii de la Viena l-au lasat in cele din urma liber, in contul unei cautiuni de, atentie, 125 de milioane de euro! De 125 de ori mai mult decat toate cautiunile decise la noi in ultimele 2 luni.

##VIDEO107642##

Persoana eliberata pe cautiune promite judecatorilor ca va respecta anumite conditii. Pentru ca promisiunea nu e suficienta, autoritatile primesc o garantie. Minim 1000 de lei in Romania. Banii raman intr-un cont al Trezoreriei pana la finalul procesului. In cazul in care conditiile impuse de instanta sunt incalcate, banii sunt confiscati de stat, iar persoana respectiva se intoarce la inchisoare.

Pana acum, 19 persoane au incalcat conditiile de eliberare impuse de instanta. Mandatele lor de arestare au fost reactivate. Daca ar fi fost eliberati pe cautiune, atunci statul se alegea cu un plus consistent la buget.

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies