SOC in lumea fotbalului! CONDAMNARI in randul unor nume importante: Victor Becali - 7 ani, Cristi Borcea - 7 ani, George Copos - 5 ani, MM Stoica - 4 ani

SOC in lumea fotbalului! CONDAMNARI in randul unor nume importante: Giovanni Becali - 8 ani, Cristian Borcea - 7 ani, George Copos - 5 ani, MM Stoica - 4 ani

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs.

George Copos, patronul clubului Rapid, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Jean Padureanu, presedintele clubului Gloria Bistrita, a primit 3 ani cu suspendare.

Mihai Stoica, managerul general al clubului Steaua Bucuresti a primit 4 ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, precum si 3 ani de interzicere a unor drepturi.

Cristi Borcea, fost actionar la clubul Dinamo Bucuresti a primit 7 ani de inchisoare cu executare si sase ani interzicere a unor drepturi.

Giovanni Becali a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare. Fratele sau, Victor Becali, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare. Fostul international Gheorghe Popescu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Fostul actionar al cluburilor Dinamo si Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si doi ani de interzicere a unor drepturi, in Dosarul Transferurilor, decizie cu suspendare pentru o perioadă probatorie de cinci ani.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate.

Potrivit anchetatorilor a fost produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate