Situatie revoltatoare in Timisoara! Un medic s-a infectat cu coronavirus la doar o luna dupa a doua doza de vaccin! Care sunt posibilele explicatii!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 04 mar 2021, 17:22
vaccin pfizer Foto(4)
Un medic s-a infectat cu coronavirus la o lună după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer.

Un medic radiolog din Timisoara s-a infectat cu coronavirus la o luna dupa ce i-a fost administrata cea de-a doua doza de vaccin Pfizer. Cum se explica acest lucru?

Desi specialistii in domeniu au transmis faptul ca vaccinurile anti-COVID-19 aflate deja pe piata medicala, care au fost deja administrate oamenilor din toate colturile lumii, au un grad mare de eficacitate, apar si cazuri care vin sa contrazica eficienta acestor seruri.

Potrivit digi24.ro, o cercetare realizata in Italia a analizat raspunsul imunitar produs de organismul uman dupa administrarea celor doua doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech pentru 248 de cadre medicale, pentru a se observa gradul de eficienta al vaccinului.

Astfel, la o saptamana de la cea de-a doua doza a serului anti-Covid, 99,5% dintre cadrele medicale au dezvoltat un răspuns imunitar, cantitatea de anticorpi fiind mai mare mai ales in cazul celor care suferisera in trecut deja de boala.

Un medic radiolog din Timisoara si-a administrat cea de-a doua doza de vaccin Pfizer, la sfarsitul lunii ianuarie si teoretic, conform studiilor, nivelul maxim de protectie cu anticorpii generati trebuia sa isi intre in functiune de la jumatatea lunii februarie.

Insa, recent, medicul a inceput sa aiba simptome asemanatoare celor ale unei viroze, asa ca a decis sa se testeze. Acesta a efectuat mai intai un test rapid de depistare COVID-19 care a iesit pozitiv si apoi un test PCR care de asemenea a iesit pozitiv.

Care sunt posibilele explicatii ale medicului care s-a infectat cu coronavirus la o luna dupa administrarea rapelului!

Medicul radiolog din Timisoara a incercat sa analizeze starile prin care trece si simptomele resimtite si a conchis faptul ca acestea nu sunt specifice COVID-19, ci mai degraba asemenatoare cu ale unei viroze, ceea ce inseamna ca poate fi contactat o noua tulpina a virusului sau origanismul lui sa nu reusit sa dezvolte suficienti anticorpi pe cat ar fi trebuit in mod teoretic dupa efectuarea rapelului.
Astfel, o explicatie stiitifica ar fi faptul ca vaccinul sa nu avut efect de 95% deorece medicul are un nivel mediu de anticorpi.

Insa colegii sau de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara analizeaza inca probele.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare. Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv. Mi-am făcut și nivelul de anticorpi și este un nivel mediu, am colegi care au valori mai mari.

Se pare că eu fac parte din procentul mai mic de populație care dezvoltă imunitate scăzută sau se poate să fie noua tulpină care nu se știe exact care este procentul de protecție. Pfizer oferă protecție la tulpina originală, dar la tulpinile noi nu se știe concret ce valori de protecție oferă. Se verifică la UMF analiza. Se poate să fie varianta nouă. Nu dă simptome mai agresive, dar e contagioasă", a marturisit medicul din Timisoara, potrivit stirileprotv.ro 

Pe de alta parte, medicul a indemnat in continuare oamenii sa recurga la vaccinare, doarece ramane inca o cale sigura de a salva populatia.

"Chiar dacă în cazul meu nu și-ar face efectul, îndemnul meu este ca lumea să se vaccineze. Suntem diferiți și vaccinul este o cale sigură, care oferă protecție", a mai adaugat medicul.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 este INTERZIS pentru unele persoane. Ce reacții poate avea în cazul acestor grupe

Citeste si: Consumul de alcool este interzis după vaccinarea anti-COVID. Medicii avertizează că nu este recomandat consumul de alcool după imunizare. Efectul vaccinului ar putea să nu fie la fel de puternic