Simulare Evaluare Națională 2023: La ce oră încep examenele pentru clasa a 8-a pentru Română și Matematică?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 15 mar 2023, 15:24

La ce oră încep examenele la simulare evaluare națională 2023

Sursa: freepik.com

Simulare Evaluare Națională 2023. La ce oră încep probele la Română, Matematică și Limba maternă la simulare evaluare națională 2023? 

La ce oră încep probele la Simulare Evaluare Națională 2023 și

până la ce oră este permis accesul elevilor în sala în care se desfășoară simularea examenului de Evaluare Națională 2023? 

La ce oră încep probele la Simulare Evaluare Națională 2023 

Simulare Evaluare Națională 2023 se desfășoară în perioada 20-22 martie 2023, atunci când elevii claselor a VIII-a vor susține probe scrise la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura

maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Probele la simulare evaluare națională 2023 încep la 9:00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor care susțin proba scrisă la Română, Matematică și Limba maternă la simulare evaluare națională 2023 este permis până la 8:30. Elevii sunt așezați în bănci.

Repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate.

În cât timp trebuie să rezolve elevii subiectele la Simulare Evaluare Națională 2023

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea

subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a  subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri  care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare,  elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură.  Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedura trimisă inspectoratelor. 

Citește și: Calendar simulare Evaluare Națională 2023: Pe 20 martie încep examenele. Anunțul EDU.ro

Când se afișează rezultatele la Simulare Evaluare Națională 2023 

Rezultatele la Simulare Evaluare Națională 2023 vor fi comunicate pe data de 29 martie 2023, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022 – 2023 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. 

Barem Limba Română Evaluare Națională 2022. EDU.RO: Ce Subiecte au picat la Română la Evaluarea Națională și cum se corectează

Citește și: Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023: Când vor fi disponibile subiectele pe EDU.ro

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. 

Sursă: edu.ro; edupedu.ro

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.