Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Ce nu ai voie să faci sâmbătă, 21 mai 2022

,
sfintii constantin si elena 2022

De Sfinții Constantin și Elena este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox 

[Sursa foto: captura youtube]

În această sâmbătă, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie. Cine au fost Sfinții Constantin și Elena și ce nu ai voie să faci pe data de 21 mai 2022, ziua în care sunt sărbătoriți?


In articol:

Sărbătorea Sfinților Constantin și Elena pică în acest an într-o zi de sâmbătă. Mai exact, pe data de 21 mai 2022 este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Ce le este interzis credincioșilor să facă astăzi și ce tradiții se respectă? 

Calendar creștin ortodox 21 mai 2022. Sfinții Constantin și Elena, cinstiți în această sâmbătă

Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți în fiecare an la dată fixă, mai exact pe 21 mai. Cei doi mari sfinți sunt cinstiți în toate bisericile din România, în această zi sfântă având loc slujbe speciale. Sfinții Constantin și Elena sunt cunoscuți drept doi dintre cei mai mari apărători ai credinței creștine. 

Sfântul Constantin a primit în mai multe rânduri ajutor din partea lui Dumnezeu, lucru care l-a determinat să ducă mai departe cuvântul acestuia. Credința în Dumnezeu i-a fost întărită după ce a văzut pe cer o cruce luminoasă și inscripția: „Prin acest semn vei birui”. Este cunoscut faptul că după moartea tatălui său, Sfântul Constantin a fost proclamat împărat. Maxențiu, fiul împăratului Maximian, își dorea pentru el acest titlu, lucru care l-a determinat să îi declare război Sfântului Constantin. Într-un moment de mare încercare din viața lui, Iisus Hristos i s-a arătat Sfântului Constantin în vis și l-a îndemnat să pună pe steagurile armatei sale simbolul crucii. Crezând în Dumnezeu și în cuvântul său, Sfântul Constantin a poruncit să se întâmple acest lucru. Ordinul său a fost îndeplinit, iar el a ieșit învingător în lupta împotriva lui Maxențiu.

Sfântul Constantin a decis ca religia creștină să fie cea dominantă în imperiu, a oprit persecuțiile împotriva creștinilor, iar în perioada domniei lui a avut loc și primul Sinod Ecumenic, cel de la Niceea, în anul 325.

În cadrul Sinodului Ecumenic de la Niceea a fost înlăturată erezia lui Arie și au fost scrise primele articole din Crez, potrivit  crestinortodox.ro.

Sfântul Constantin este prăznuit în calendarul creștin ortodox în aceeași zi cu mama lui, Sfânta Elena. Aceasta este descrisă de Biserica Ortodoxă drept o femeie foarte credincioasă, cu frică de Dumnezeu. Sfânta Elena este cea care a găsit crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, pe dealul Golgotei. În semn de respect, Sfânta Elena a ridicat mai multe mănăstiri, astfel încât credincioșii să poată merge în aceste locuri pentru a-i aduce slavă lui Dumnezeu.

sfintii constantin si elena sarbatoare

Sfinții Constantin și Elena sunt pomeniți în fiecare an pe 21 mai 

[Sursa foto: captura youtube]

Citeste si: Acatistul Sfinților Constantin și Elena. Cei care au necazuri mari și credincioșii care vor să aibă o căsnicie puternică trebuie să îl citească pe 21 mai

Ce nu ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena? 

Ziua de 21 mai 2022 este însemnată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, această sărbătoare fiind foarte importantă în credința creștină. Se spune că în ziua în care sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena credincioșii nu au voie să muncească, nu au voie să se certe, să facă lucruri rele sau să fie triști. 

Femeile nu au voie să spele rufe de Sfinții Constantin și Elena, să calce sau să coasă și sunt interzise toate treburile în gospodărie.

Cei care vor să aibă casa ferită de rele o pot stropi cu agheasmă și pot da cu tămâie, acesta fiind un obicei care încă se mai păstrează în anumite zone ale țării.

Pentru belșug, sănătate și armonie în casă, există o superstiție care spune că în locuință trebuie să existe 3 boboci de bujori.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți de ortodocși pe 21 mai

VIDEO Proteste violente în SUA după decizia privind avortul: o camionetă a intrat într-un grup de manifestanţi

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se dă de pomană de Sfinții Constantin și Elena. Alimentele pe care e bine să le împarți pe 21 mai 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies