Semnal de alarmă împotriva consumului de droguri. Christian Sabbagh: “Ca să combați răul, trebuie să-l cunoști”

Author: Diana Tilă

Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D, s-a aflat ieri în mijlocul elevilor de la licee și școli din Giurgiu, în cadrul unui eveniment de conștientizare asupra pericolului consumului de droguri.

Întâlnirea cu totul specială a avut loc la teatrul Tudor Vianu din Giurgiu și a adunat elevi, membri ai Inspectoratului Școlar, reprezentați mass-media, tineri care au trecut prin coșmarul consumului de droguri, precum și reprezentanți ai unor asociații care luptă pentru conștientizarea acestui flagel și eradicarea lui.

Citește și: Șoferii prinși băuți sau drogați vor risca pușcăria. România pe primul loc în UE în ceea ce privește decesele în accidente rutiere

Semnal de alarmă împotriva consumului de droguri. Christian Sabbagh: “Ca să combați răul, trebuie să-l cunoști”

“Ca să combați răul, trebuie să-l cunoști. Faptul că acești copii au putut să afle cu ce se confruntă un consumator de droguri îi va ajuta pe viitor. Am rămas impresionat să văd aici atâția tineri, asta înseamnă că îi interesează acest subiect. Consumul de droguri explodează de-a dreptul, grupurile de traficanți sunt tot mai prezente, iar noi trebuie să prevenim acest pericol prin educație și arătându-le tinerilor care sunt riscurile reale ”, a

spus Christian Sabbagh.

Cătălin Ţone, șeful Serviciului Antidrog București, a tras un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care le presupune consumul de stupefiante, al riscurilor unui anturaj nepotrivit. De asemenea, acesta a oferit o serie de exemple din activitatea sa de om dedicat luptei împotriva drogurilor, experiențe care s-au și materializat într-o serie de cărți, printre care “Zborul spre Iad”.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

“Sfatul meu pentru tineri este să stea departe de droguri, să își asculte părinții, să încerce să-și descopere și să-și cultive dependențe pozitive, nu negative, să-și construiască un viitor, un viitor bazat pe lucruri frumoase. (…) Tinerii sunt foarte receptivi la astfel de evenimente și vom continua să le realizăm în diferite orașe din țară. Vizăm nu numai adolescenții, tinerii, dar și părinții și profesori i ”, a spus acesta.

Citește și: Închisoare pentru șoferii băuţi, drogaţi sau fără permis care provoacă accidente. În ce condiții se poate aplica pedeapsa maximă și ce ar trebui să știe șoferii

Impresionantă a fost pentru cei din sală povestea de viață dramatică, dar cu final fericit, a lui Andrei Ștefan, fost dependent de droguri, care acum este Președintele Asociației Teen Challenge Smart și un luptător neobosit pentru prevenirea acestui flagel.

Acesta a subliniat cât de importantă este familia și căutarea unui sprijin specializat în momentele cele mai grele ale luptei cu adicția.

Prima reacție publică a lui Vlad Pascu „Nu pot da timpul înapoi” Tânărul a fost scos din arest și dus la audieri

“După o dependență de 13 ani, și în mod special dependență de heroină, cred că este un miracol de la Dumnezeu să poți să treci peste… Am 11 prieteni care astăzi nu mai sunt în viață. (…) Cel mai mult m-au ajutat în această luptă familia, mama în special, tata, ei au fost cei care m-au susținut cel mai mult în perioada aceasta. Și am avut și norocul să îi întâlnesc pe oamenii de la Teen Challenge. Acolo am învățat să iau viața de la 0 și să învăț să trăiesc din nou. Celor care sunt în situații de risc le spun să caute ajutor specializat ”,  a adăugat Andrei Ștefan.

Tot mai mulți tineri devin victime ale dependenței de droguri și este nevoie de un efort conjugat al societății pentru prevenirea și combaterea unei adevărate “epidemii albe”. Educația tinerilor, punerea acestor față în față cu adevărul despre ce înseamnă să fii consumator de droguri constituie una dintre cele mai eficiente arme de prevenire a unui fenomen îngrijorător.

Acest eveniment de conștientizare asupra consumului de droguri a stat sub semnul “Zbor spre Iad”, metaforă a pierderii inocentilor, și derivă tocmai din această nevoie de informare corectă și de exemple bune, pozitive, ce pot da speranța că acest fenomen poate fi învins.

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!