Sedinta CIA despre MOARTEA lui Ceausescu Nicolae. Cu 3 ani si 3 zile INAINTE de executie, la Washington s-a discutat soarta noastra

,

Pe 22 decembrie 1986, mai mulți experți s-au strâns în Washington pentru a discuta despre iminența unei crize în România. Moartea lui Nicolae Ceaușescu era considerată un motor al schimbării


In articol:

Un memorandum din 1986 al CIA, care relatează pregătirile pentru o întâlnire a unor experți în probleme de politică externă ai serviciilor secrete americane, vorbește concret de moartea lui Nicolae Ceaușescu.

Execuția soților Elena și Nicolae Ceaușescu a fost un eveniment ce a părut mult timp rezultatul ”febrei” zilelor Revoluției din 1989, dictat de imposibilitatea Frontului Salvării Naționale de a stăpâni fenimenul ”teroriștilor”. Acum, la 27 de ani, Parchetul General susține că are elemente care să facă lumină și asupra acestei decizii, susținând că, anterior execuției, au avut loc 3 tentative de asasinare a cuplului prezidențial.

Coincidență sau poate doar rezultatul unei informări perfecte asupra a ceea ce avea să se întâmple peste exact 3 ani și 3 zile, la 25 decembrie 1989, specialiștii care s-au strâns la Washington par să descrie perfect desfășurarea evenimentelor ulterioare din România.

Sfârșitul vacanței de iarnă e perioada ideală pentru povești de spionaj sau pentru teorii ale conspirațiilor, vă ofer suportul pentru ele, ferindu-mă de prea multe comentarii: o telegramă adresată directorului Agenției Centrale de Informații (CIA) de către ofițerul de informații pentru Europa. Telegrama este declasificată parțial, dar partea devenită publică în decembrie 2016 este concludentă.

Ședința a durat 2 ore

Documentul este un convocator din 17 decembrie 1986 pentru o ședință din 22 decembrie. Sunt chemați experți ai serviciilor, Armatei și ai unor instituții civile. Tema discuției era: ”România: Criză incipientă?”

Venirea la Kremlin a lui Mihail Gorbaciov a însemnat o serie de schimbări în Blocul comunist care au dus la răsturnarea totală a sistemului. Adversar al acestor ”slăbiri de autoritate”, Ceaușescu a devenit un adversar al liderului URSS.

citeste continuarea pe evz.ro

Citeste si: Tocmai ei? Berna și Bobicioiu de la "Puterea dragsotei 1", suprinși într-o ipostază fierbinte! Ce s-a întâmplat între cei doi

Citeste si: Mariana si Bogdan Mocanu s-au cunoscut in urma cu 3 ani! Iata fotografia cu cei doi impreuna

Citeste si: Simina, marturie socanta: hartuita in spatele camerelor de filmat de la Puterea Dragostei. "M-a sarutat cu forta, si nu doar o singura data"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bia si Mocanu pun dragostea la cale! "Mada a spus ca te place pentru ca tu i-ai acordat ieri atentie!" Apar primele semne de gelozie? Iata ce discutie au avut cei doi...

Ambasadorul SUA, 'vizită de rămas-bun' la Cîţu: Premierului i-a fost prezentat succesorul lui Zuckerman

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Puterea Dragostei 2 - Se insoara Mocanu? Mireasa lui si-a ales deja rochia

Horoscop 18 iulie 2019. Zodia care astazi este o adevarata forta a naturii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies