Secretele unei oglinzi fără urme

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 12 apr 2018, 15:10

Nu ştiţi ce să mai faceţi pentru a menţine oglinzile curate? Iată câteva secrete pentru nişte oglinzi fără urme.

După cum bine ştiţi, oglinzile se murdăresc uşor, deoarece pe ele se depune praf, se depun scame. În plus, ele se aburesc foarte repede. Deşi, în principiu, oglinzile se curăţa uşor, pentru a avea oglinzi fără urme trebuie să depuneţi puţin efort.

Dar, deoarece fiecare problemă are o soluţie, există trucuri miraculoase pentru curăţarea oglinzilor. Aceste trucuri vă vor scăpa de probleme şi vă vor ajuta să economisiţi timp şi efort.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi când doriţi să curăţaţi oglinzile foarte murdare este să alegeţi un produs puternic cu care să ştergeţi oglinzile.

Oţet alb

De ce se recomandă curăţarea oglinzilor cu oţet? Este un produs de curăţat foarte eficient, care are multe utilizări. Oţetul curăţă foarte bine oglinzile, deoarece are proprietăţi astringente, îndepărtând toate tipurile de grăsime de pe suprafaţă, lăsând-o strălucitoare şi curată.

Cum se curăţă oglinzile cu oţet?

 Luaţi o ceaşcă de oţet şi combinaţi-o cu patru ceşti de apă caldă. Turnaţi această soluţie într-o sticlă cu pulverizator şi pulverizaţi pe oglinda murdară. Pentru a finaliza curăţarea oglinzilor folosiţi ziar.

Borax

Borax este unul dintre cei mai buni agenţi de curăţare, deoarece vă va ajuta să îndepărtaţi toate tipurile de pete.

Cum puteţi curăţa o oglindă cu borax? Pentru a profita de beneficiile sale, pregătiţi o soluţie din 3 pahare pline cu apă şi 2 linguri de borax. Înmuiaţi un burete curat în această soluţie pentru a curăţa oglinzile din casă. Umeziţi întreaga suprafaţă a oglinzii. Ştergeţi oglinzile cu un prosop de bucătărie pentru a elimina urmele şi petele.

Cremă de ras

Deşi poate părea ciudat la început, veţi vedea că după ce veţi folosi acest produs, nu veţi mai renunţa la el.Crema

de ras curăţă oglinzile fără a le zgâria. Puneţi cremă de ras pe un prosop de hârtie şi ştergeţi oglinzile murdare. Cu un prosop de hârtie uscat, îndepărtaţi produsul în exces.

Detergent de spălat vase şi alcool

Acesta este un amestec ingenios şi foarte eficient pentru curăţarea oglinzilor foarte murdare. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceţi 1 lingură de detergent de spălat vase, 1 ceaşcă de alcool şi 1 cană de apă într-un recipient cu aspersor.

Agitaţi bine pentru a amesteca toate ingredientele şi pulverizaţi pe oglinzi pentru a le curăţa. Finalizaţi operaţiunea prin uscarea oglinzilor cu ziar. Rezultatul va fi uimitor!

Ceai

Deşi probabil nimeni nu s-ar fi gândit la ceai, acest produs este foarte bun şi economic. Puteţi folosi pliculeţele de ceai pentru a curăţa oglinzile. De asemenea, este indicat să pregătiţi un ceai tare şi să-l lăsaţi să se răcească.

Înmuiaţi o cârpă moale în ceai şi ştergeţi oglinzile. Ulterior, folosiţi ziar pentru ca oglinzile să strălucească şi să nu mai aibă urme.

Amidon de porumb

Amidonul de porumb este un produs miraculos pentru curăţarea oglinzilor din casă. Pregătiţi o soluţie dintr-o 1 lingură de amidon de porumb şi 4 ceşti cu apă. Înmuiaţi o cârpă curată în această soluţie şi frecaţi oglinzilor murdare. Ştergeţi imediat oglinzile cu prosoape de bucătărie.

Bicarbonat de sodiu

 Dacă nu mai ştiţi cu ce să curăţaţi oglinzile astfel încât să fie fără urme, bicarbonatul de sodiu poate fi produsul de care aveţi nevoie. Puneţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu pe o cârpă umedă şi frecaţi oglinzile. Apoi, curăţaţi oglinzile cu o cârpă umezită cu apă şi ştergeţi-le cu hârtie.

Alcool

Alcoolul este perfect pentru curăţarea oglinzilor, deoarece se evaporă şi nu lasă niciun fel de urme pe suprafaţă. Acest detergent natural curăţă toate tipurile de sticlă, dar în special oglinzile.  Dizolvaţi o parte de alcool în trei de apă şi aplicaţi soluţia pe oglinzi folosind un recipient cu pulverizator.

Pentru ca pe oglinzi să nu mai existe niciun fel de urme, utilizaţi o cârpă care nu lasă puf sau o bucată de ziar.

Pentru o curăţenie exemplară puteţi apela la serviciile unor specialişti în curăţenie. Puteţi contacta reprezentanţii unei firme de curăţenie profesională. De exemplu, puteţi contacta specialiştii Conex Clean, o firmă de curăţenie din Bucureşti, care oferă servicii de cea mai bună calitate chiar şi atunci când nimeni nu se uită.

Aşadar, apelaţi cu încredere la serviciile acestei firme, pentru a profita de serviciile de curăţenie birouri, curăţenie generală, curăţare mochetă, servicii DDD etc.

 

Taguri:

Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!