Secret ciorbă rădăuțeană: Cum să faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană! Ingredientul pe care puțină lume îl folosește

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 17 sep 2022, 06:00

Supă

Sursa: pexels.com

Ciorba radăuțeană seamănă mult la aspect cu ciorba de burtă, dar diferă ca gust de aceasta.

Dacă ciorba de burtă se face din burtă de vită, cea rădăuțeană se face cu pui. Secretul celei mai bune ciorbe rădăuțene este afumătura, pe care puțină lume o folosește.

Iată rețeta celei mai bune ciorbe rădăuțene.

Ciorbă rădăuțeană- Ingrediente

150 ml de smântână

800 gr costiță afumată

2 morcovi

2 bucăți păstârnac

o țelină mică

o ceapă,

2 ardei grași roșii

250 gr roșii pasate

un ou

smântână

50 ml ulei

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2 foi dafin

Câteva boabe de piper

Leuștean uscat și sare- după gust

Ciorbă rădăuțeană- Rețetă

Se taie ceapa, apoi dăm printr-o răzătoare mică o jumătate de morcov. Punem o oală la foc mediu și adăugăm ulei. Atunci când uleiul s-a încins adăugăm ceapa și morcovul ras. Punem puțină sare și lăsăm ceapa și morcovul să se călească până când uleiul capătă aspect auriu.

Punem apoi în oală 4 litri de apă și adăugăm foile de dafin rupte. Tăiem țelina, morcovul și păstârnacul. Adăugăm apoi boabele de piper, leușteanul uscat și costița afumată. Tăiem ardeiul gras, apoi îndepărtăm spuma care s-a format cu un ustensil special. Atunci când costița afumată s-a fiert parțial, adăugăm legumele tocate.

Atunci când se mai formează spumă avem grijă să o îndepărtăm. Lăsăm toate ingredientele la fiert circa 10-15 minute.

Punem apoi sare și stingem focul. Urmează să tăiem pătrunjelul și să batem oul împreună cu smântâna, până când obținem o pastă subțire. Turnăm apoi, treptat, pasta obținută din baterea oului cu smântâna, după care presărăm pătrunjelul peste toată compoziția. Lăsăm încă 1-2 minute la fiert și ciorba noastră rădăuțeană este gata.

Citeste si: Prajituri de Craciun. 5 retete de prajituri festive delicioase

Secret ciorbă rădăuțeană: Cum să faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană!

Secretul îl reprezintă afumătura. Există mai multe rețete de ciorbă rădăuțeană, cele mai multe cu pui, dar gustul de afumătură face diferența.

Dacă ne place tarhonul, putem adăuga și tarhon la ciorba rădăuțeană, urmând ca acesta să schimbe gustul. Pentru cei care nu sunt obișnuiți sau cărora nu le place acest ingredient puternic, recomandarea e să evite să îl folosească.

Ciorba rădăuțeană se aseamănă mult ca aspect cu ciorba de burtă, mai ales dacă nu te uiți la carnea din ea, dar este mai ușor de făcut și este total diferită la gust. Sunt mai multe ingrediente care fac ca cele două să semene: oul, smântâna, ardeii roșii, uleiul.

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta autentică din Bucovina

 

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!