Se va renunța la certificatul verde! Alexandru Rafila a spus exact când nu va mai fi nevoie de el

,
 Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde! Iată ce a declarat medicul despre oligativitatea acestuia în România!


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit duminică seara despre momentul în care vom scăpa de restricții, dar și de certificatul verde. 

 Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde!

Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei televiziuni că în această săptămână va exista o discuție la Lyon, în Franța, cu privire la soarta certificatului verde.

Ministrl a declarat că va avea loc o întâlnire a miniștrilor Sănătății și a celor de Externe din Uniunea Europeană și că va participa și directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății.

Oficialul a dezvăluit că unul dintre subiectele abordate va fi certificatul verde, document la care s-ar putea renunța.

„În această săptămână va avea loc, la Lyon, întâlnirea ministrilor Sănătăţii şi a miniştrilor de Externe din UE în cadrul preşedinţiei franceze şi probabil se va discuta această problemă. Va participa şi directorul regional al OMS şi sper ca ulterior să avem un punct de vedere comun. Este posibil să se renunţe. Nu va mai fi nevoie atunci când va scădea foarte mult transmiterea acestei boli. Din păcate, măsura nu poate fi unitară fiindcă şi nivelul de vaccinare este diferit între ţări, în momentul de faţă, şi atunci când va exista dovada că această boală este o infecţie banală care nu pune probleme sistemelor de sănătate şi numărul de cazuri se reduce foarte mult, cu siguranţă se va lua această măsură, cu o perioadă de tranziţie nu foarte lungă”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, Alexandru Rafila a mărtursit că România va reveni la normalitate în luna aprilie, precizând că acest lucru ar însemna și renunțarea la certificatul verde. Ministrul a mai adăugat că în luna martie este posibil să se poată organiza spectacole cu 50% prezență.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate.

Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fiica partizanului Toma Arnăuţoiu: „Tata a refuzat să înlocuiască patriotismul, credinţa şi dreptatea cu oportunismul, ambiguitatea şi prefăcătoria“

Calendar creștin ortodox 27 iunie 2022. Ce mare sfânt, protector al celor bolnavi, este prăznuit luni. Rugăciunea care se rostește pentru sănătate

Klaus Iohannis pleacă la summitul NATO de la Madrid: 'Vor fi adoptate decizii istorice'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce părere aveau părinții lui Dumitru Prunariu despre meseria băiatului lor. Ambii au încercat să îl convingă să nu zboare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies