Se lansează programul „Femeia Antreprenor” în România! Când vom putea beneficia de el și ce presupune

,
Programul femeia antreprenor

Programul „Femeia Antreprenor” va fi lansat în România joi, 18 august 2022, cu scopul de a consolida structurile economice private, înființate și conduse de către femei, spune ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

„Dorim, cu această ocazie, să marcăm în mod simbolic lansarea celui de-al treilea program din cadrul pachetului de 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi a dezvolta mediul de afaceri din România.

Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe Start-up Nation şi Start-up-ul dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceasta, joi, pe data de 18, începând cu ora 10:00, vom lansa programul Femeia Antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, n.r.) - şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, într-o conferinţă de presă.

Programul „Femeia Antreprenor”, lansat joia aceasta în România

Programul Femeia Antreprenor 2022

Constantin-Daniel Cadariu a precizat că programul reprezintă o măsură personalizată care asigură accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, având în vedere că, în prezent, în România, numai 36,8% dintre antreprenori sunt femei.

Citeste si: Vestea momentului pentru românii din diaspora! Cum poți obține până la 200.000 de lei dacă te întorci în țară

Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este de 157.624.000 lei.lei, iar femeile care vor beneficia de el pot obține maxim 200.000 lei/societate, relatează EuroNews.

Cine beneficiază de programul „Femeia Antreprenor” 2022

Societățile eligibile trebuie să respecte condiția potrivit căreia minim unul dintre asociaţi să fie femeie şi să aibă minim 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se ia ca fiind îndeplinită, dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație sunt femei.

Citeste si: Noua lege a Educației aduce schimbări majore pentru elevi și pentru părinți. Ce se întâmplă cu cataloagele și cu carnetele de note

Înscrierea în programul „Femeia Antreprenor” 2022, dar și toată implementarea și derularea măsurii de sprijin, se vor face exclusiv online, cu ajutorul aplicației Ministerului antreprenoriatului și turismului, IMM-Recover.

Solicitantele au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru depunerea aplicației pentru a obține finanțarea.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

5 moduri prin care poți spori agilitatea businessului tău

Noua isterie la nivel mondial: un joc a reușit să înnebunească lumea și devine cel mai căutat cuvânt pe Google

5 moduri prin care poți spori agilitatea businessului tău

Cât te costă să mănânci la restaurantul lui Rică Răducanu de pe litoral. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru o tochitură de pește cu mămăliguță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies