Se INCHID scolile! Numarul de cazuri a explodat in Romania

,

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a transmis un comunicat de presa, in urma cu putin timp, prin care anunta faptul ca tot mai multe scoli se vor inchide.


In articol:

Explozia numarului de cazuri din ultimele zile, de la inceprea scolii si pana acum, pune in pericol desfasurarea normala a cursurilor, atat pentru elevi, cat si pentru profesori. 

Explozie de cazuri de la inceputul scolii

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia tuturor instituţiilor statului responsabile cu buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din unităţile de învăţământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj! Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe

şcoli din România ne aduce în faţa unei situaţii pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze: şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respectiv în mediul online. 

Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor. În aceste condiţii cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie”,  potrivit comunicatului remis de FSLI.

Citeste si: Vesti bune de la Nelu Tataru! A facut anuntul in urma cu putin timp: ''In a doua jumatate a lunii octombrie...''

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că în absenţa unui program naţional guvernamental, prin care să se asigure echipamente elevilor şi cadrelor didactice, sute de mii de elevi nu vor avea posibilitatea să participe la şcoala online.

Speranţa că autorităţile locale vor asigura aceste echipamente este deşartă, pentru că puţine sunt cele care au fondurile necesare, iar varianta ca unităţile de învăţământ să facă proiecte, prin care să achiziţioneze echipamente, este şi ea utopică. Atragem atenţia şi asupra faptului că în alte ţări, precum Germania, cursurile au fost realuate în condiţii bune, datorită aplicării unui sistem de testare COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ.
În acest fel au fost depistate cazurile de persoane bolnave şi izolate de restul populaţiei şcolare”
, se precizează în comunicatul FSLI. 

Citeste si: Ludovic Orban a facut anuntul important pentru toti romanii: ''Carantinare de 14 zile''

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop, marți, 22 septembrie: Vești bune pentru multe zodii!

Israel anunță noi condiții de intrare în țară: maxim 6 luni de la vaccinare și test pe aeroport

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Vesti bune de la Nelu Tataru! A facut anuntul in urma cu putin timp: ''In a doua jumatate a lunii octombrie...''

Urmareste lupta pentru supravietuire a unei familii care se zbate sa isi construiasca o viata, intr-un serial de exceptie! ''Nemilosul Istanbul'', din 7...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies