Se fac angajări la Pompieri! Nu este nevoie de studii superioare! Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 24 nov 2021, 16:22

Pompierii fac angajări

Sursa: Facebook Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Persoanele care visează să se angajeze în slujba statului trebuie să știe că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face angajări. Iată condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a fi admiși în funcția de pompier.

Pompierii fac angajări. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început recrutarea pentru cele 1.400 de locuri vacante pentru soldați profesioniști.

Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a pus la ”bătaie” 1.356 de posturi vacante de servant. Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Totodată, mai sunt disponibile și 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază.

Pentru acestea, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Studiile superioare nu sunt necesare

Pentru a fi admiși, candidații nu trebuie să aibă studii superioare, ci, doar studiile generalele obligatorii. Mai precis,  învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial( clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Timiș. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de pacienți au fost evacuați

Probele de concurs

Candidații vor fi supuși la mai multe probe eliminatorii. Probele de concurs constau în verficarea fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompier.

Aceste probe constau în ”Urcarea pe scară”, ”Deplasarea în subsol întunecat”, precum și evaluarea performanțelor fizice, care constă în parcurgerea traseului practic-aplicativ.

”Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute.

Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.”, a mai spus Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: BREAKING NEWS: Explozie urmată de un incendiu la Aerostar Bacău. Trei persoane au fost transportate de urgență la spital

 

Taguri: