Se dau vouchere pentru compensarea facturilor la energie. Câți bani ar putea să primească românii. Ministrul Energiei a făcut anunțul

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 29 sep 2022, 12:40

Se dau vouchere pentru compensarea facturilor la energie

Sursa: Facebook

Ministrul Energiei a înaintat ideea acordării voucherelor pentru compensarea facturilor la energie electrică pentru persoanele cu dispozitive medicale și cele cu mai mulți copii.

Virgil Popescu a vorbit, miercuri seară, în cadrul unei intervenții televizate, despre ”ajutor ţintit” acordat persoanelor care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică, ajutor ce poate fi acordat prin intermediul unor vouchere. De asemenea, a mai precizat că tot prin vouchere pot fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energiei și în familiile în care există mai mulți copii, condiția primordială fiind să frecventeze o unitate de învățământ.

Vouchere pentru compensarea facturilor la energie electrică

Facturile uriașe la energie electrică reprezintă problema cea mai mare cu care populația se confruntă în această perioadă. Ministrul Energiei a venit cu o idee pentru a-i despăgubi pe cei care au primit facturi colosale la energie prin acordarea unor vocuhere.

”Soluţia de declaraţie (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”, a

susţinut Popescu, potrivit Digi24.

Citeste si: Cum se va da ajutorul de încălzire 2022-2023. Care sunt condițiile pentru a fi beneficiar și ce scădere de preț primești

Virgil Popescu a mai precizat că ”o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple.

”Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”, a adăugat ministrul.

Ministrul Energiei afirmă că nu are cunoştinţă despre vreo infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare din domeniul energiei electrice, în afara plăţilor curente care se fac de la buget către aceste companii.

”Eu, unul, nu ştiu de nicio infuzie din partea Guvernului, a statului vizavi de o companie.

Statul român, trebuie să se ştie, nu deţine majoritar nicio companie de furnizare, nicio companie de distribuţie, deţine într-un procent semnificativ mai mare sau mai mic acţiuni în toate companiile mari de furnizare sau de distribuţie”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară.

Citeste si: Noi schimbări în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Ce persoane vor plăti mai puțin

 

 

 

 

 

Facturile la energie electrică vor fi plafonate automat începând cu data de 1 ianuarie 2023. Ce persoane fac excepție de la regulă

 

 

 

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies