Se dau bani! Decizia Guvernului condus încă de Viorica Dăncilă!

Author: A.I.
Actualizat: 22 nov 2020, 06:10

Guvernul a decis să acorde 1,4 miliarde de lei primăriilor a 1.600 de localități. Anunțul a fost făcut ieri de către Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Finanțelor.

Ministrul interimar al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a menționat că banii dați de Guvernul interimar primăriilor vor merge în primul rând pentru „cheltuieli de funcționare”- cheltuieli de personal, bani pentru aistenții persoanelor cu handicap, indemnizații pentru persoanele cu handicap, bunuri și servicii pentru instituțiile de învîțământ și cele pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap.

"Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce azi se alocă asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment.

Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale", a declarat Eugen Teodorovici, citat de puterea.ro.

Premierul interimar Viorica Dăncilă anunțase inițial că va da hotărârea vineri, a doua zi după moțiunea de cenzură. Ulterior, Viorica Dăncilă a anunțat că banii vor fi alocați luni.

"Luni vom face ședință și vom da și această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanțelor. Luni vom da această hotărâre de guvern", declara premierul interimar Viorica Dăncilă.

Guvernul Dăncilă a picat joia trecută în moțiunea de cenzură. 238 de persoane au votat pentru căderea Guvernului și erau necesare 233 de voturi. Chiar și 3 parlamentari PSD au votat moțiunea de cenzură, PSD anunțând că vor fi excluși din partid.

Chiar dacă moțiunea de cenzură a trecut, PNL și președintele Klaus Iohannis au o misiune dificilă în a forma o majoritate pentru ca viitorul Guvern să treacă de votul Parlamentului.

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

Citeste si: Se dau vouchere de la stat in valoare de 23.000 de lei! Ce romani pot intra in posesia lor

Citeste si: Veşti PROASTE pentru români! Ce se întâmplă cu minivacanţa din noiembrie

 

 


Cookies