Școlile rămân deschise și după ce rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Florin Cîțu a făcut anunțul

,
Școlile rămân deschise și după rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Florin Cîțu a făcut anunțul

Conditiile pentru ca scolile sa ramana deschise

[Sursa foto: Facebook]

Florin Cîțu a declarat că școlile vor rămâne deschise și după ce pragul de șase la mia de locuitori a fost depășit, însă cu câteva condiții.


In articol:

Școlile ar putea rămâne deschise și după ce rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Ce condiții trebuie respectate pentru ca unitățile de învățământ să funcționeze în continuare?

Școlile rămân deschise și după rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, însă cu câteva condiții

Guvernul are în plan să schimbe legislația în ceea ce privește măsurile referitoare la școli, astfel încât nu se treacă la învățământul online, nici după ce rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Școlile rămân deschise și după rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Florin Cîțu a făcut anunțul

Scolile nu se vor inchide

[Sursa foto: Facebook]

”Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă.

Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”,  a declarat premierul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre închiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că își dorește ca școlile să rămână deschise și după ce rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori. Acesta a mai precizat că o decizie în acest sens va fi luată vineri, cu experții din domeniul sanitar.

Cîmpeanu a explicat faptul că există două variante.  ”Fie rămânem pe aceste prevederi, care ne spun că la depăşirea ratei de incidenţă de 6 la mie într-o localitate toate şcolile trec în online, în afara celor speciale, grădiniţele şi creşele.

A doua variantă.

Școlile rămân deschise și după rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Florin Cîțu a făcut anunțul

Sorin Cimpeanu isi doreste ca scolile sa ramana deschise

[Sursa foto: Facebook]

Dacă prin discuţia pe care ne-o dorim să o avem astăzi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, CNCAV, CNSU se va consolida un numitor comun din care va rezulta că riscul poate fi gestionat, beneficiile pe care le va prezenta Ministerul Educaţiei din perspectiva şcolii cu prezenţă fizică vor fi predominante, atunci am deplină disponibilitate de a semna alături de ministrul Sănătăţii modificarea ordinului comun pe baza unei hotărâri CNSU care să aibă valoare de hotărâre de Guvern.

Deci, în primul rând discuţie, consolidarea numitorului comun, apoi hotărâre CNSU, hotârâre de Guvern aferentă care să abiliteze ministrul Educaţiei cu ministrul Sănătăţii să modifice scenariile de funcţionare în aşa fel încât până vineri va fi anunţat”.

Citeste si: Este România pregătită pentru școala online? Ministrul Educației a făcut anunțul la care nimeni nu se aștepta

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Este România pregătită pentru școala online? Ministrul Educației a făcut anunțul la care nimeni nu se aștepta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies