Schimbare majoră pentru angajații care au salariul minim în România. Legea intră în vigoare la 1 ianuarie

,
bani

Ce se întâmplă cu salariul minim de la 1 ianuarie?

[Sursa foto: PixaBay]

Angajații care au salariul minim în România vor avea parte de o schimbare majoră. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi.


In articol:

Guvernul pregătește un proiect de modificare a deciziei adoptate recent, în ce privește salariul minim în România.  Modificare ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Iată anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi.

bani

Schimbare majoră pentru angajații care au salariu minim în România.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce salarii se majorează în 2022. Ce are în plan Guvernul Ciucă

Ce se întâmplă cu salariul minim de la 1 ianuarie?

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că salariul minim brut va fi majorat. Această majorare se face de către angajator după perioada de 24 de luni de la încheierea contractului individual de muncă.

Așadar, salariul minim poate fi acordat numai o perioadă de 24 de luni unui angajat, apoi acesta trebuie majorat.  După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Citeste si: Ministrul Muncii a declarat oficial că se măresc pensiile, alocațiile și salariul minim pe economie

În acest moment, peste 1,6 milioane de angajați în sistemul privat și 70.000 de bugetari primesc salariul minim pe economie.

Întrebat despre salariul minim diferențiat în funcție de studii, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că a rămas doar salariul de 2.550 de lei.

Critici din partea Consiliului Legislativ

Guvernul României este criticat pentru unele elemente din această ordonanţă. Consiliul Legislativ atrage atenţia că anumite prevederi sunt susceptibile să aducă atingere libertății economice consacrate la art.45

și art. 135 alin. (1) din Constituție, în componenta privind libertatea contractuală.

Unul dintre paragrafele criticate este: “După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.”, afirmă reprezentanţii Consiliului Legislativ.

Libertatea de a contracta, prevăzută la art.1169 din Codul civil se aplică şi în cazul contractului individual de muncă, părțile fiind libere să încheie contracte de muncă şi “să determine continutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.  Clauzele contractului individual de muncă nu pot conține prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.

Libertatea economică este o libertate fundamentală, iar în considerarea art.115 alin.(6) din Constituție, măsura propusă nu poate fi reglementată prin ordonanţă de urgență, ci prin lege, cu respectarea şi a celorlalte condiții cumulative prevăzute la art.53 din Legea fundamentală”, mai transmite Consiliul Legislativ.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că salariul minim pe economie va fi majorat la 2.550 de lei (1.524 de lei net), începând de la 1 ianuarie 2022.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Vești bune pentru români! Se dau bani bonus la salariu! Cine sunt angajații care pot beneficia de aceste sume

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune pentru profesori și angajații din domeniul sănătății! Cu cât vor crește salariile pentru aceștia din 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies