Schiezi în România și te simți ca în Austria. Unde sunt cele mai bune pârtii din țara noastră

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 sep 2023, 04:45

Schiezi în România și te simți ca în Austria

Sursa: Pexels.com

România pune la dispoziție un număr mare de pârtii în care pasionații de sporturi de iarnă se vor simți ca în Austria.

Pasionații sporturilor de iarnă au parte de diferite stațiuni ce pun la dispoziție pârtii moderne, cu nivele diferite de dificultate, ce se aseamănă într-un fel cu cel din străinătate, cele mai cunoscute fiind cele din Austria.

Citește și: Cât costă un Revelion în România în 2022. Ce destinații pot alege românii pentru noaptea dintre ani

Unde sunt cele mai bune pârtii din România

Poiana Brașov găzduiește unele dintre cele mai multe pârtii. Această stațiune pune la dispoziție 22.4 kilometri de pârtii și 10 instalații de cablu. Cele 7 pârtii ce se regăsesc în această stațiune sunt de diferite dificultăți, astfel încât fiecare să găsească locul perfect pentru schi sau alte activități. Cele mai bune pârtii din Poiana Brașov sunt:

 • Bradul:  lungime 430 m), nivel de dificultate – ușor;
 • Kanzel:  lungime 350 m, nivel de dificultate ridicat;
 • Lupului:  lungime 3266 m, nivel de dificultate ridicat;
 • Sulinar:  lungime 2820 m, nivel de dificultate mediu;
 • Ruia:  lungime 535 m, nivel de dificultate ridicat;
 • Subteleferic:  lungime 2200 m, nivel de dificultate ridicat;
 • Drumul Rosu:  lungime 4750 m, nivel de dificultate – ușor.
 • Citește și: 5 locuri din România în care poți să schiezi

  Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sinaia dispune de 17 kilometri de domeniu schiabil, iar pe teritoriul acesta se află 18 pârtii, ce pornesc de la cota 2.000 până la cota 1.000. În Sinaia se află 4 pârtii de schi cu dificultate scăzută, 8 pârtii de schi cu dificultate medie și 3 pârtii de schi cu dificultate ridicată. Printre cele mai bune pârtii din Sinaia se numără:

 • Lăptici 1 – 1900 m lungime, nivel de dificultate – ușor;
 • Lăptici 2 – 900 m, nivel de dificultate – mediu;
 • Valea Soarelui 1 – 1191 m, nivel de dificultate – mediu;
 • Drumul de Vară – 2972 m, nivel de dificultate – mediu;
 • Pârtia Carp – 1382 m, nivel de dificultate ridicat.

Acestea sunt doar câteva pârtii preferate de pasionații sporturilor de iarnă, pe care le puteți încerca. Cestea concurează cu cele din Austria, iar peisajele pe care România le pune la dispoziția interesaților sunt de vis.

Citește și: Cum să eviți accidentările la sporturile de iarnă, potrivit experților

Cât costă o zi la schi pe pârtiile din țara noastră

Pentru pasionații sporturilor de iarnă nu este o surpriză faptul că prețurile sunt destul de ridicate pentru a practica astfel de activități pe pârtiile din țara noastră.

În funcție de tipul de abonament pe care doriți să îl faceți, prețurile vor varia. Pentru pârtia Bradul, din Poiana Brașov, abonamentele încep de la 125 de lei pentru adulți și 75 de lei pentru cei mici cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, pentru doar 4 ore de stat la pârtie, din momentul cumpărării abonamentului.

Pe lângă aceste prețuri se adaugă și cartele cu puncte pe care trebuie să le achiziționați pentru a folosi teleschiurile, iar prețul acestora încep de la 55 de lei pentru adulți și 30 pentru cei mici.

Pentru pârtiile de schi din Sinaia puteți folosi site-ul sinaiago.ro, pentru a afla programul pârtiilor, harta și tarifele acestora. Pentru 4 ore pe care le puteți folosi oricând pe parcursul zilei, adulții vor scoate din buzunare 170/190 de lei, în funcție de perioada săptămânii, iar copii vor plăti 125/135 de lei.

Pârtiile din Sinaia pun la dispoziție un preț diferit pentru seniori. Bineînțeles că pe lângă aceste tarife se va adăuga și cartela cu puncte ce pot fi folosite pentru a folosi telescaunul și gondola.

Citește și: Cele șapte locuri în care soarele nu apune niciodată! Ce trebuie să știi dacă vizitezi aceste destinații

Surse: iturist.ro, discoverpoiana.ro 

 

Taguri:

Virginia și-a dorit să poarte o discuție decentă cu Robi! Tânăra i-a mărturisit fostului ei partener că a trecut deja peste cuvintele dure pe care el i le-a adresat în ultima vreme! Iată cum a reacționat concurentul!