Satele inundate din sudul tarii, loc de PELERINAJ pentru politicienii romani

Victor Ponta si Liviu Dragnea i-au vizitat astazi pe sinistratii care se lupta cu apele inca din noaptea de Inviere.

Asa ca, mai-marii din Guvern au ales un mijloc de transport adaptat situatiei, barca gonflabila! Intre timp, pompierii inca salvau oameni din mijlocul apelor. Imagini dramatice suprinse astazi, pe raul Prahova! Trei tineri care incercau sa recupereze caruta si animalele luate de ape, n-au reusit sa mai ajunga la mal.

Legati cu funii, pompierii s-au chinuit zeci de minute ca sa ii salveze. Cu eforturi supra-omenesti, salvatorii au adus pe malul apei caruta si ultimul cal care a scapat din apele mortii. Apele fac prapad in Olt, Ialomita si Teleorman. Case si drumuri inundate, animale inecate si sute de oameni care nu stiu incotro s-o apuce.

In timp ce oamenii isi pun mainile in cap si nu stiu ce sa scoata din apa mai intai, politicienii au venit si ei in satele inundate. Au plutit, la propriu, pe ulitele inundate si au analizat situatia pe uscat. Premierul, Ponta, si vicepremierul, Liviu Dragnea, au vizitat „prapadul” din barcile de cauciuc ale pompierilor.

N-au avut antemergator si nu le-a deshis nimeni calea, doar saracii pompieri au dat la vasla sarguinciosi. Desi, in multe locuri, apa nu trecea de cizmele de cauciuc, mai marii tarii nu s-au riscat sa coboare din barca. Nu cuumva sa se ude la pantofi! Asta, in timp ce jurnalistii ii urmau pe jos.

Imediat dupa vizita in teritoriu, Victor Ponta a avut grija sa posteze pe un site de socializare poze din timpul plimbarii cu barca. Musafirii din „Delta Teleormanului” nu au coborat din barca decat atunci cand s-au asigurat ca pasesc pe uscat!

##VIDEO110046##

Munca de o viata, naruita in jumatate de ora!” Sunt cuvintele unor oameni care incearca sa stearga urmele puhoaielor. Muncesc fara oprire, dar parca nu-i rost sa-i dea de cap dezastrului produs de ape! Apa a ajuns intr-o gospodarie la jumatate de metru. Oamenii sunt revoltati. Nu se asteapta ca cei de la Palatul Victoria sa le scoata apa din case.

Totusi, dupa inundatiile din 2005, oamenii au avut parte de promisiuni. Ca se vor construi diguri. Ca apele nu vor mai iesi din matca. In 2014, dezastrul s-a repetat! Politicienii s-au lansat intr-un nou sir de promisiuni. Teleormanenii vor avea parte anul acesta de un dig de protectie.

Special pentru aceasta lucrare de infrastructura vor fi alocati 15 milioane de lei. Dezastrul romanesc a ajuns subiect si in presa internationala. Pastele s-a transformat intr-un cosmar pentru mii de romani din 5 judete. Sute de gospodarii sunt si acum sub ape. Puhoaiele au luat deja 4 vieti.

Citeste si: Traian Băsescu a dezvăluit totul despre colaborarea cu Securitatea. E bomba serii - capital.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies