Șase persoane au murit în timpul testării vaccinului Pfizer-BioNTech! Primele declarații oficiale

,
vaccin covid
Adevarul despre vaccinul Pfizer

Care este adevărul, privind posibilele decese cauzate de vaccinul Pfizer


In articol:

În mediul online, au circulat mai multe postări potrivit cărora vaccinul Pfizer-BioNTech, ar fi cauzat moartea a 6 pacienți, în timpul testelor clinice. Aceste afirmații sunt, parțial, false. Este adevărat că 6 pacienți au decedat în timpul testării vaccinului Pfizer, însă, doar doi dintre ei au primit vaccinul.

Ceilalți patru au primit o soluție placebo din sare și apă. 

Astfel, nu ar exist nicio relație directă între vaccin și cele două decese, care nu sunt anormale, luând în considerare rata de mortalitate pentru restul populației. 

Situația deceselor

Șase pacienți au decedat în timpul testării vaccinului Pfizer, care a inclus un eșantion de 44.000 de persoane. 

Unul dintre pacienți a avut făcut stop cardiac la 62 de zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin și a murit după alte trei zile. Cealaltă victimă a decedat din cauza unei arterioscleroze la trei zile după administrarea primei doze de vaccin. Cauzele de deces pentru pacienții care au primit soluția salină placebo variază, de la infarct miocardic, la accident vascular cerebral hemoragic, iar alți doi din cauze încă necunoscute.

Agenția guvernamentală americană responsabilă pentru alimente și medicamente (FDA) a declarat că decesele nu au fost considerate ca având legătură directă cu vaccinul.

”În urma investigațiilor niciunul dintre aceste decese nu a fost clasificat ca fiind legat de efectuarea studiului. Aceste decese se încadrează în aceeași rată de mortalitate ca restul populației.”, au declarat reprezentanții FDA, într-o conferință de presă.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Alte reacții adverse

Pe rețelele de socializare s-au vehiculat și alte zvonuri, legate de reacțiile adverse ale vaccinului sau starea de sănătate a primei persoane vaccinate în Marea Britanie. Pacienta care a primit în premieră vaccinul în Mare Britanie nu se află, însă, în stare critică. Nici cele patru cazuri de Bell Palsy (paralizie facială parțială) întâlnite la pacienții vaccinați, nu sunt considerate a fi în corelație directă cu vaccinul. Aceste simptome vor fi, însă, ținute sub supraveghere, după ce vaccinul va fi distribuit, spun cei de la Reuters. De asemenea, au fost adăugate avertismente de precauție pentru reacții alergice. 

Citeste si: Primul vaccin anti-COVID, descoperit cu două luni înainte de declararea pandemiei

Reacții alergice 

Organizația britanică a declarat că orice persoană cu un istoric de reacții de asfixiere ca răspuns la medicamente sau alimente, sau alergii semnificative, nu ar trebuit să se vaccineze. Sfatul vine după ce au existat două cazuri de asfixiere și unul de posibilă reacție alergică, de la lansarea vaccinului anti-Covid-19, pe 8 decembrie. 

Citeste si: Coronavirus în România, 16 decembrie 2020. 5.991 cazuri noi și 164 de decese cauzate de COVID-19

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea începe înainte de noul an și în România

Kievul forțează ușa NATO: 'Viitorul spațiului euroatlantic se decide în Ucraina'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies