Sarbatoare, vineri, 25 iunie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste o mare Sfanta, ocrotitoare a familiei si a celor necajiti!

,
Sfanta Fevronia este praznuita de Biserica Ortodoa la data de 25 iunie in fiecare an
Sfanta Fevronia este praznuita de Biserica Ortodoa la data de 25 iunie in fiecare an[Sursa foto: doxologia.ro]

In aceasta zi de vineri, 25 iunie 2021, este sarbatorita Sfanta Mucenita Fevronia, grabnic ajutatoare si ocrotitoare a familiei si a celor aflati in necazuri.


In articol:

In fiecare an, la data de 25 iunie, conform calendarului crestin-ortodox, credinciosii cinstesc sarbatoarea Sfintei Mucenite Fevronia. Si tot in aceasta zi sunt pomeniti si Sfantii Petru si Fevronia; Sfantul Orentie, impreuna cu cei sase frati: Farnachie, Eros, Firm, Firmin, Chiriac si Longhin; Sfintele Cuvioase Mucenite Leonida, Livia si Evtropia; Sfantul Simon; Sfantul Teolipt al Filadelfiei; Sfantul Cuvios Dionisie; Sfantul Cuvios Dometie; Sfantul Cuvios Mucenic Procopie.

Anul acesta, aceste sarbatori au picat intr-o zi de vineri, in timpul Postului Sfintilor Petru si Pavel, motiv pentru care credinciosii vor posti si se vor ruga cu evlavie.

Sarbatoare 25 iunie 2021. Cine a fost Sfanta Mucenita Fevronia

Potrivit crestinortodox.ro, Sfanta Mucenita Fevronia a fost fiica unui senator roman, care desi a venit pe lume intr-o familie de pagani a decis sa se calugareasca de tanara la o manastire din cetatea Nisibi.

Sfanta Fevronia a fost obligata Silenius un prigonitor al crestinilor sa renunte la credinta sa in Hristos si ii cere sa-i devina sotie, insa acesta refuza categoric. Astfel, Sfanta Fevronia va trece prin chinuri teribile, va fi batuta crunt, i se vor taia sanii, mainile si picioarele si in cele din urma va fi decapitata, dandu-si viata ca o martira pentru apararea religiei sale crestine.

Sfanta Fevronia cinstita conform calendarului crestin-ortodox la data de 25 iunie
Sfanta Fevronia cinstita conform calendarului crestin-ortodox la data de 25 iunie[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Cele mai importante sarbatori crestin-ortodoxe in luna iunie! Iata cand se praznuiesc anul acesta Inaltarea Domnului si Rusaliile!

Rugaciune inchinata Sfantei Mare Mucenite Fevronia

"O, sfântă slăvită mare mucenică a lui Hristos, Fevronia, auzi-ne pe noi, păcătoșii și smeriții, care alergăm cu credință și cu evlavie către ajutorul sfintelor tale rugăciuni, nu ne lăsa pe noi, nevrednicii, care înotăm în valurile tulburi ale veacului de acum.
Sfântă Mare Mucenică, pleacă genunchii tăi cei duhovnicești către Dulcele Iisus, Mirele tău Cel dorit, în a cărui cămară acum te veselești și roagă-L pe El, cu dragostea aceea cu care îl rugai în sfintele tale nevoințe, să ne trimită și nouă, celor săraci și neputincioși, mila și Harul Său, spre ajutor în scârbele și ispitele noastre, care de pretutindeni ne necăjesc pe noi.


Fii mijlocitoare către preasfânta și viața cea îngerească pe care ai avut-o pe pământ. Credem că la orice mijlocire vei fi ascultată de Preabunul Dumnezeu, căci și tu ai plăcut Lui și ai păzit cu mare sfințenie poruncile Lui. Și pentru dragostea Lui ți-ai pus sufletul tău și te-ai adus pe tine jertfă vie, neprihănită și cuvântătoare. Deci, ca o slugă bună și preaînțeleaptă, multă îndrăzneală având către Stăpânul și Dumnezeul nostru Îmblânzește-L pe El, ca nu cu a Sa dreaptă mânie să ne pedepsească pe noi, care în toate zilele și ceasurile îl supărăm cu păcatele noastre, ci cu al Său dar și cu a Sa îndurare să ne ajute nouă să facem voia Lui, spre a scăpa de veșnicile munci și a intra întru fericirea și veselia cea nemărginită. Amin!", potrivit doxologia.ro

Citeste si: Sarbatoare importanta cu cruce rosie, joi, 24 iunie 2021. Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul sau Dragaica! Ce rugaciune se rosteste de Sanziene!

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Sarbatoare importanta cu cruce rosie, joi, 24 iunie 2021. Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul sau Dragaica! Ce rugaciune se rosteste de Sanziene!

Accident grav pe drumul dintre Orșova și Lugoj: Au fost implicate un TIR și un microbuz, cinci persoane încarcerate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

TRADIȚII de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce se face de Sfinții Petru și Pavel pentru a avea noroc și sănătate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies