Sarbatoare vineri, 23 iulie 2021: Crestinii ortodocsi cinstesc patru praznice importante! Nu uitati sa le urati "LA MULTI ANI" celor care poarta acest nume de Sfant!

,

In data de 23 iulie 2021, credinciosii ortodocsi cinstesc patru sarbatori importante! Iata cum trebuie sa transmiteti "LA MULTI ANI"!


In articol:

Biserica Ortodoxa praznuieste in fiecare an la data de 23 iulie, patru sarbatori crestine importante: Aducerea Moastelor Sfantului Mucenic Foca si pomenirea Sfintilor Mucenici Apolinarie, Vitalie și Valeria. In acest an, cele patru praznice au picat intr-o zi de vineri, in cea de- a cincea saptamana dupa Rusalii, cand credinciosii postesc si pot totodata sa inchine mai multe rugaciuni catre Sfintii a caror pomenire

se face in bisericile ortodoxe.

Sarbatoare vineri, 23 iulie 2021: Aducerea Moastelor Sfantului Mucenic Foca

Sfantul Foca a trait in cetatea romana Sinope, in timpul imparatului Traian. Acesta a indraznit cu staruinta si mare evlavie sa isi pastreze religia crestina, in ciuda faptului ca dregatorul cetatii in care locuia auzise ca refuza sa inchine zeilor. In cele din urma Sfantul Foca a fost condamnat la moarte pentru nesupunere.

Conform traditiei crestine se spune ca inainte cu o noapte de a fi ucis de soldatii trimisi de dragator, acesta si-ar fi sapat mormantul, si-a mai admirat florile din gradina casei, a impartit haine si mancare celor nevoiasi si s-a rugat mult. Astfel, Sfantul Foca a ramas in istoria crestinismului drept un martir ce si-a aparat religia cu pretul vietii.

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Rugaciune la Sarbatoarea Aducerii moastelor Sfantului Mucenic Foca

Tropar

"Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Glasul al 4-lea. Podobie: Degrab ne întâmpină pe noi…
De prunc te-ai arătat vas strălucit al Duhului, cel ce te-ai îmbogățit de la El cu darul minunilor, Foca întru tot sfințite, de când ai început a-I sluji

Mântuitorului întru cuvioșie, și ai băut întru nevoință paharul Lui. O, pe tine te rugăm, mijlocește pentru sufletele noastre.
Condac

Glasul al 2-lea, Podobie: Pre propovăduitorii…
Ca pre un soare înțelegător al Bisericii de Dumnezeu luminat și purtător de lumină te-a pus pre tine Stăpânul cel prea înalt, mucenice, ca să luminezi mulțimea credincioșilor. Că viețuirea și nevoințele tale le-a primit ca un mir de bună mireasmă, Cel ce singur este milostiv..."

, cititi continuare pe doxologia.ro

Citeste si: Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

SARBATOARE mare, joi, 22 iulie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste o Sfanta Mironosita! Nu uitati sa le spuneti "LA MULTI ANI" celor care poarta acest nume!

PSD iese la atac după ce Florin Cîțu a anunțat că 'bunăstarea românilor se simte deja': 'Ei se laudă și economia se scufundă'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

SARBATOARE cu cruce neagra, miercuri, 21 iulie 2021: Biserica Ortodoxa praznuieste trei Sfinti importanti, mari facatori de minuni!

// AFLĂ // CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Iată cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies