Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 8 iulie 2024: Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostim

Autor: Bianca Vidoi

Sfinții Epictet și Astion

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 8 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Epictet și Astion.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 8 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Epictet și Astion, ce sunt cei mai vechi martiri din țara noastră.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 8 iulie!

Calendar ortodox 8 iulie 2024

Sărbătoare 8 iulie. Sfinții Epictet și Astion sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 8 iulie în calendarul ortodox.

Sfinții Epictet și Astion sunt pomeniți anual la data de 8 iulie 2024, zi trecută în calendarul creștin ortodox alături de o cruce neagră. Sfântul Epictet era originar din părțile Răsăritului, iar acesta a fost întotdeauna un om atras de Dumnezeu, motiv pentru care a ajuns să fie preot, împărtășind învățăturile Domnului. Din acest motiv, Sfântul Epictet a primit numeroase daruri din partea Domnului, printre care și a vindecării orbilor, ologilor și a celor demonizați. 

Sfântul Astion nu a fost întotdeauna creștin, deoarece acesta a fost nepotul senatorului roman Iulian, însă datorită unei întâlniri cu Sfântul Epictet, acesta a decis să se convertească la creștinism. Alături de sfântul ce i-a arătat calea cea dreaptă, Sfântul Astion se îndreaptă în cetatea Halmyris. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

După o perioadă, Sfântul Astion primește darul facerii de minuni, după ce a salvat un om ce căzuse la înălțime și rămăsese aproape mort. În cetatea în care trăiau s-a dat foarte repede vestea celor doi sfinți ce fac minuni, iar majoritatea oamenilor au ajuns să renunțe la cinstirea zeilor pentru a se converti la creștinism.

Când a auzit comandantul Latronianus de acest lucru, a decis să îi chinuie până aveau să renunțe la Hristos, însă când a văzut că acest lucru nu o să se întâmple, a decis să le taie capetele, potrivit crestinortodox.ro

Sărbătoare 8 iulie

Canon de rugăciune către Sfinții Epictet și Astion, sărbătoriți pe 8 iulie în calendarul creștin

Sfinților mucenici Epictet și Astion, căutați acum spre noi, cei ce cu umilință cădem înaintea sfintei voastre icoane și cinstim sfintele voastre moaște și ca unii ce v-ați învrednicit de mare cinste

înaintea Atotputernicului Dumnezeu, rugați-vă Acestuia să ne izbăvească de toate necazurile și primejdiile și să dea iertare de păcate sufletelor noastre. Și ca cei ce sunteți podoaba și ocrotitorii ținutului Dobrogei, împreună cu sfinții martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip, purtați de grijă mulțimii credincioșilor ce vă aduc vouă cinstire.

Primiți acum prinosul nostru de dragoste, laudă și mulțumire către milostivul Dumnezeu și prin darul celui Atotputernic, vindecați bolile noastre sufletești și trupești, după cum ați vindecat și copila acelui mare dregător.

Și precum în timpul vieții voastre mulțime de oameni ați vindecat, asemenea vindecați și sufletele noastre cele asuprite de patimi și dureri. Și, după cum prin viață curată, credință și sfântă nevoință, ați biruit puterea vrăjmașilor diavoli și ați câștigat mila Dumnezeului nostru Celui în Treime slăvit, așa și pe noi întăriți-ne în credință și ajutați-ne să fim biruitori în lupta cu păcatul, spre câștigarea virtuților în locașurile cerești. Ca împreună cu voi să cântăm lui Hristos Dumnezeu în împărăția cea fără de sfârșit, că Lui I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, împreună cu Cel fără de început al Lui Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Lui Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.