Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon „ROventura”, Incursiune de vis, de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău

,

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, un nou sezon „ROventura”, îndrăgita emisiune de călătorii, revine în casele milioanelor de telespectatori. George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă, într-o nouă ediție a emisiunii, cu povești de călătorie una și una de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău, casa Drăgăicii, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tot atunci aflăm și istoria Casei cu Blazoane din Chiojdu și dăm de gust celor mai de seamă preparate tradiționale muntenești.


In articol:

Roventurienii ne poartă pașii pe urmele unor adevărate repere istorice buzoiene, dar și pe plaiuri pitorești, de o frumusețe rară. Casa cu Blazoane este, astăzi, un reper de tradiție neîntinată, aici, pe Plaiul Bâscilor. Regăsim aici o cameră de zi care nu există în arhitectură tradițională a caselor din Chiojdu, recunoscute pentru frumusețea și pitorescul lor.

Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon „ROventura”

De pe Plaiul Bâscilor, pornim spre Buzău, vatra județului de la granița celor trei provincii istorice românești și ajungem la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tradiția acestui vechi iarmaroc face o punte peste timp și se leagă de tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi. Apoi roventurienii își îndreaptă pașii spre Iazul Morilor despre care se spune că ar fi salvat Buzăul, orașul dezvoltându-se în jurul acestei deviații naturale a râului atestat încă din 1525. Întregul bazin legumicol Buzău ar fi prins contur tot datorită apei din acest iaz. 

Citeste si: Toamna aceasta, românii vor avea parte de multă distracţie, exerciţii pentru minte, interviuri memorabile şi informaţie relevantă, la Kanal D

Buzăul se dezvoltă sănătos, atâta vreme cât își respectă trecutul și-și prețuiește tradiția, chiar și pe cea culinară, care e o veritabilă zestre în partea asta de țară.

 

Nu ratați începand de sâmbătă, de la ora 15:00, un nou sezon „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cristian Boureanu, invitat la “40 de întrebari cu Denise Rifai”, duminică, de la 22:00

Ucraina anunță eliberarea a peste 400 de kilometri pătraţi în Herson

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum pot șoferii să își reducă perioada de suspendare a permisului. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies