Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele lui Brâncuși

Author: Diana Tilă
Actualizat: 24 feb 2023, 13:57
Foto(29)

Sâmbătă, de la ora 15:00, la ”ROventura”, îl cinstim pe marele Constantin Brâncuși, chiar la el acasă.

Sâmbătă, de la ora 15:00, la ”ROventura”, îl cinstim pe marele Constantin Brâncuși, chiar la el acasă, la Hobița de poveste, din Oltenia de Sub Munte. Descoperim aici toate minunile naturale, frumusețea oamenilor și farmecul tradițiilor din comuna Peștișani, Raiul de la poalele Vâlcanului.

Citește și: Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele lui Brâncuși

Tărâm legendar, ce poartă încă amprenta marelui sculptor, comuna Peștișani își spune, parcă, singură povestea, dacă ajungi să-i calci hotarul. De departe, pare că aura lui Brâncuși eclipsează celelalte frumuseți ale zonei. Odată ce ai ajuns aici, însă, ești fermecat pe loc de acest ținut de basm. Stațiune turistică tânără, de numai 3 ani, comuna Peștișani e recunosută ca una dintre

perlele din Oltenia de Sub Munte. 

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Lăsăm singurătatea codrului amorțit, în așteptarea primăverii, și mergem să descoperim și cele patru bijuterii de biserici din lemn din comună.

Nu poți s-ajungi în Gorj și să nu onorezi cu o vizită ansamblul

monumental din Târgu Jiu și casa memorială a lui Brâncuși, de la Hobița. Geniul lui Brâncuși e încă prezent pe tărâmul acesta, iar moștenirea culturală pe care artistul a lăsat-o României, în general, și Gorjului, în special, e una copleșitoare!

“Oriunde mă duce gândul, mă cheamă-napoi pământul!”

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Parcă niciunde nu se simte mai puternică chemarea acestea, din doina oltenească, decât aici, acasă la Brâncuși.

Citește și: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Piatra Craiului, destinație de poveste

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu vom descoperi și zestrea culinară și tradițiile populare care întregesc imaginea acestui loc de poveste. Pofticioși dar și înfometați, după periplul de peste zi, roventurienii se bucurăm de fiecare îmbucătură din România autentică. Cina la Peștișani e bucurie pentru trup, dar și pentru suflet, ca o lecție gustoasă despre trecut.

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D.

 

“ROventura” ajunge în Orașul de pe Milcov, un loc încărcat de istorie, tradiție și cultură

Credit foto: BLC Media

 

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?