Sâmbătă, de la ora 15:00, în „ROventura”, incursiune pe plaiuri arădene

,
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

[Sursa foto: BLC Media]

Sâmbătă, de la ora 15:00, „ROventura” ne invită într-o incursiune de poveste, pe plaiuri arădene, unde vom descoperi una dintre cele mai vechi și mai bogate așezări din Crișana, Comuna Șiria.  


In articol:

Ajunși în comuna Șiria putem admira, pe îndelete, frumuseți nepereche, precum Mănăstirea Feredeu, Cetatea Șiria, sau Muzeul Memorial „Ioan Slavici – Emil Monția” iar pe lângă aceste comori istorice și culturale, așezarea e renumită pentru producătorii tradiționali dar și pentru cramele sale, aflate pe drumul vinului din podgoria Miniș-Măderat.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în „ROventura”, incursiune pe plaiuri arădene

În fiecare așezare există câte ceva interesant de făcut, dar parcă la Șiria s-au adunat toate frumusețile, la un loc, și alături de George Mihai și Andreea Străvoiu vom descoperi aici oameni uniți și bogați, care abia așteaptă să ne împărtășească poveștile locului.

Ajunși la Muzeul Etnografic vom admira micile comori păstrate, cu sfințenie, în colecția de la poalele cetății Șiria, obiectivul care domină zona, iar la Muzeul „Ioan Slavici – Emil Monția” regăsim, sub același acoperiș și expoziția dedicată lui Emil Monția, o altă personalitate locală.

Șiria, un reper pe drumul vinului Miniș – Măderat, este o binecunoscută perlă a viticulturii din Vestul țării, așa că pornim și noi, la pas, pe ulițele satului, în căutarea producătorilor locali. Viticultorii din zonă sunt exemplul că poți reuși, dacă pui osul la treabă și nu dai bir cu fugiții. Povestea vinului este, de fapt, despre oameni și cu fiecare picătură din licoarea lui Bachus, mai depănăm câte o filă din cartea locului. Turismul vitivinicol poate fi motorul dezvoltării comunei, mai ales dacă oamenii vor continua să exploateze patrimoniul local, reprezentat de unul dintre cele mai vechi soiuri românești. 

După un scurt popas ne continuăm călătoria, alături de roventurieni, dar nu pe orice drum, ci pe ceea ce localnicii au numit TransȘiriana. Cei aproape 5 kilometri de serpentine și stratul de asfalt proaspăt care leagă satul de mănăstire și de cetate te fac să iubești de îndată acest traseu.

Frumusețea ruinelor cetății, autenticitatea folclorului, precum și zestrea culinară a locului fac din Șiria o destinație de vacanță care n-ar trebui să lipsească de pe lista niciunui călător prin țară.

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Andreea Mantea îi provoacă pe concurenții din Casa iubirii la un moment de sinceritate! „Am poze! Am chestii! Am poze cu fete!” Cum va reacționa Odeh și ce detalii uluitoare vor...

DEZVĂLUIRI Oficiali separatiști proruși de la Tiraspol circulă cu pașapoarte ucrainene (Rise)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Zuleyha descoperă adevărul despre Mehmet! Aflați ce decizie va lua eroina serialului Mă numesc Zuleyha, astăzi, într-un nou episod dramatic de la ora 20:00, la Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies