Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie epică pe Coasta de Turcoaz a Turciei

Author: Diana Tilă
Actualizat: 09 iun 2023, 19:41
Foto(14)

“ROventura” își invită sâmbăta aceasta telespectatorii, începând cu ora 15:00, la Kanal D, într-o călătorie epică,  de aceasta data în afara României, pe Coasta de Turcoaz a Turciei.

Peste un milion de turiști români aleg, în fiecare an, riviera Turciei, iar George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, și-au dorit să ofere, prin intermediul ”ROventura”, cele mai inspirate ponturi pentru o vacanță de neuitat la malul Mării Egee.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele giganților preistorici, în Țara Hațegului

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie epică pe Coasta de Turcoaz a Turciei

Un zbor de două ore ne separă de briza mării și de fascinantele orașe- stațiuni din partea asiatică a Turciei. Roventurienii au ales însă călătoria cu mașina, plecând în zori din București. Înainte de asfințit traversam strâmtoarea Dardanele pe feribot, admirând minunea inginerească de la Canakkale, cel mai lung pod suspendat din lume.

Frontiera naturală dintre partea europeană și cea asiatică a Turciei este astăzi un obiectiv turistic în sine.

Mulți români îl vor traversa anul acesta, în drumul lor spre binecunoscutele stațiuni turcești. O scurtă plimbare pe faleza din Canakkale ne aduce deja în starea de vacanță.

Ne continuăm drumul, alături de călătorii noștri, pe o altă bucată de drum, la fel de spectaculoasă. Un drum de 50 de minute, șerpuit, pe munte, se scurtează la numai 5 minute, prin turelurile Assos și Troya, săpate prin inima muntelui Kaz, cel care domină întreaga regiune Balikeșir și care va fi și laitmotivul acestei călătorii peste hotare.

Ba chiar la poalele muntelui, în coasta parcului național, ne vom și petrece prima noapte din aventura anatoliană. Mulți români aleg stațiunile celebre de pe riviera, ignorând Edremit și Burhaniye, locurile pe care vă propunem să le descoperim împreună.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, escapadă la Codlea

Aici, limba călătoriei și-a ospitalității e universală, așa că reușim să legăm deja o relație specială cu oamenii locului care și-ar dori și ar merita să aibă cât mai mulți oaspeți români.

Vom admira, totodată, și patrimoniul natural din geoparcul UNESCO Ida-Madra,  completat de tezaurul istoric și cultural.

Turismul balnear întregește, cumva, oferta turistică bogată de care te bucuri aici, la poalele munților și totodată la malul mării. În jurul muntelui antic au crescut, de-a lungul timpului, o sumedenie de așezări pitorești. Vizitându-le, poți gusta, la propriu și la figurant, din spiritul local, autentic, al Turciei tradiționale. Uleiul de măsline, care pare să stea la baza existenței și dezvoltării acestor meleaguri, poate fi, totodată, și cel mai potrivit suvenir.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Livezi de măslini, parcă nesfârșite, împodobesc și acum dealurile provinciei, iar fabricile așteaptă să vină sezonul de recoltare, pentru a-și putea punea liniile de producție în mișcare. Cu beneficii infinite și întrebuințări multiple, uleiul de masline e în tot și-n toate.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Baia Mare, un loc de neuitat

Nu ratați o ediție de colecție ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne invită insă, în ediția viitoare, să ne continuăm aventura pe meleagurile Turciei, la Ayvalîk, perla stațiunilor de poveste de la malul mării Egee.

Credit foto: BLC Media