Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, Dobrogea, străvechi pământ românesc, îmbrățișat de apă

,

Incursiunea „ROventura” în ținutul îmbrățișat de ape continuă și sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

De la Gura Portiței, până pe uscat, la Jurilovca, George Mihai și Andreea Străvoiu vor <tăia> valurile lacului Golovița, vor face un popas la Enisala, un loc plin de povești din vremea în care genovezii ridicau cetatea de la țărmul Mării, si se vor delecta cu bucate pescărești legendare, din cel mai vechi ținut de pe teritoriul României.

Roventurienii își încep periplul făcând plimbări pe apă, admirând frumusețea nuferilor și a bogăției faunei din zonă, pentru că apoi să ne împărtășească povestea zidurilor de la Enisala, ultima cetate genoveză care străjuiește tărâmul dintre lacurile Babdag și Razim. 

Înălțimile Dobrogei, bine vegheate de una dintre cele mai frumoase cetăți medievale din țară, Enisala, spune parcă, de la sine, poveștile de altădată ale ținutului dintre Dunăre și Mare. Drumul până la porțile cetății era anevoios, pe timpuri, dar astăzi este o ascensiune care te umple de stare de bine și de frumusețe. 

Cu toate acestea, frumoasa supraviețuitoare a Dobrogei a trăit și vremuri mai tulburi. În zilele noastre, dealul de calcar pe care se află situl arhelogic oferă privelisti care îți vor rămâne pe viață întipărite în memorie, odată ce le-ai văzut. Ajunși într-un veritabil sat de vacanță, George și Andreea sunt uluiți de atmosfera rurală autentică și liniștită. Atât de bine încadrat în peisaj, cu arhitectură lipovenească și acoperișuri din stuf, complexul turistic aproape că se confundă cu împrejurimile vaste. Caracterul cosmopolit al Dobrogei își face bine simțită prezența și aici, iar liniștea care domină curtea complexului și împrejurimile s-a transferat, parcă, și în interior.

Călătorii noștri ne oferă prilejul, in acest fel, să ne <tragem sufletul> la complexul turistic din zona, un loc potrivit pentru iubitorii de natură și pentru păsărari, cum le zice-n popor celor care vin să observe, să studieze și să se minuneze de diversitatea faunei din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Bucătăria de vară oferă un adevărat spectacol pentru gurmanzi iar coșurile de fum brăzdează cerul asemenea turnurilor cetății Enisala, în perioada înfloritoare a cetății.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Doctorul minune”, Ferman, luat prin surprindere!

Marcel Ciolacu îi invită în ring pe cei de la USR-PLUS și AUR! Să voteze moțiunea PSD: 'Dacă se forțează și moțiunea USR-PLUS câștigător e Florin Cîțu' - VIDEO

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Cosmin Cernat, tenis pentru o cauza nobila! „Daca poti sa faci o fapta buna, cat de mica, este extraordinar!”

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Doctorul minune”, Demir nu renunta!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies