Salvat de la înec de cel mai bun prieten! Un adolescent din Sibiu a sărit în apă după prietenul său care nu știa să înoate, deși avea mâna în ghips: „Ai fi vrut să-l las să se înece?”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 iun 2024, 09:44

Salvat de la înec de cel mai bun prieten! Un adolescent a sărit în apă după prietenul său care nu știa să înoate, deși avea mâna în ghips

Sursa: Observator/Pixabay

Eroul zilei este un adolescent din Sibiu, care a sărit în apă după prietenul său cel mai bun, deși avea mâna în ghips.

Un adolescent din Sibiu a dat dovadă de un curaj extrem atunci când a sărit în apă după prietenul său cel mai bun. 

Şi-a salvat prietenul cel mai bun de la moarte 

Eroul zilei este adolescentul din Sibiu care, deși avea mâna în ghips, și-a riscat propria viață pentru a-și salva cel mai bun prieten de la înec.

Într-o după-amiază obișnuită, în timp ce se jucau pe marginea unui lac, unul dintre copii a scăpat o jucărie în apă.

Fără să se gândească la consecințe, băiatul de 14 ani a plonjat în apa rece ca gheața pentru a recupera jucăria. Însă, în câteva momente, a început să se scufunde și nu a mai reușit să iasă singur la mal.

Citește și: Mesajul tulburător transmis de familia lui Cristian Molnar, în a șasea zi de căutări. Fratele tânărului dispărut în râul Natisone a luat o decizie radicală

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

Adolescentul erou, cu brațul imobilizat în ghips, nu a stat pe gânduri. Imediat cum a văzut că prietenul său este în pericol, a sărit imediat în apă pentru a-l salva.

Fratele victimei, care se afla pe mal, a dat alarma și a cerut ajutorul. Cu toate acestea, înainte ca salvatorii să ajungă la fața locului, cei doi băieți au reușit să iasă singuri din apă.

„A fost un gest de curaj extrem, un gest care trebuie urmat şi trebuie mediatizat, în condiţiile în care copilul a fost şi certat de mama lui. Răspunsul copilului a fost: Dar ce? Ai fi vrut să îl las să se înece?", spune Mirela Bădescu, SMURD Sibiu, conform Observator.

Cei doi au fost transportați la spital

Imediat după incident, cei doi copii au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Unul dintre ei a fost tratat pentru hipotermie, iar celălalt pentru un atac de panică.

Acest act de curaj și altruism ne reamintește că adevărații eroi pot fi găsiți oriunde, chiar și în cele mai neașteptate locuri. Eroul din Sibiu a demonstrat că, în fața pericolului, prietenia și curajul pot triumfa, indiferent de obstacole.

„Cei doi copii erau ieșiți din apă în momentul sosirii echipajelor medicale. Un băiat în vârstă de 14 ani prezenta hipotermie și dispnee, acesta a primit îngrijii medicale și este transportat la CPU Luther” transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU, potrivit oradesibiu.ro.