Gestul făcut de părinții și prietenii Patriziei Cormos la înmormântare! Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 09 iun 2024, 16:13
colaj patrizia cormos-inmormantare patrizia cormos Foto(4)

Cum s-a desfășurat înmormântarea Patriziei Cormos

Sursa: Facebook Patry Cormos; Facebook Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Sâmbătă, 8 iunie, în localitatea Bocicău, din Satu Mare, a avut loc înmormântarea Patriziei Cormos. La acest eveniment au participat sute de persoane, care au făcut un gest de-a dreptul deosebit pentru tânără.

Înmormântarea Patriziei Cormos nu a fost una obișnuită, căci a fost marcată de niște detalii care le-au atras atenția tuturor. Familia și prietenii au vrut ca tânăra înecată în râul Natisone să părăsească această lume într-un mod cu totul unic.

Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum pe Patrizia Cormos

La ceremonia funerară a fetei au participat sute de persoane, care au ținut neapărat să o conducă pe ultimul drum și să-și ia adio de la ea printr-un ultim omagiu.

Mulți dintre apropiații Patriziei i-au adus niște imense buchete de flori și niște impresionante aranjamente florale și coroane, prin care au vrut să arate cât de mult au ținut la ea.

Acesta nu este singurul gest deosebit făcut la înmormântarea tinerei, căci familia și prietenii săi au vrut ca evenimentul să iasă din tipare, așa că s-au îmbrăcat cu tricouri albe, pe care i-a fost imprimată fotografia și pe care au fost scrise diverse mesaje simbolice: „Fata noastră dansează printre îngeri/ Sora mea dansează printre îngeri/ Prietena noastră dansează printre îngeri”. 

În plus, aceștia au avut câte un balon alb în mână.

Citește și: A fost găsit telefonul Patriziei Cormos! Acesta poate ascunde probe foarte importante pentru anchetă

Din câte se poate observa în imaginile postate pe Facebook de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, nu doar baloanele și vestimentația celor prezenți a fost albă, ci și majoritatea aranjamentelor florale de la ceremonie, sicriul în care a fost înmormântată fata, și rochia pe care a purtat-o, întrucât familia a vrut ca tânăra să părăsească această lume în

rochie de mireasă, conform tradiției.

De asemenea, apropiații Patriziei au împrăștiat petale de trandafiri în urma sicriului. Prin acest gest, tinerii se pare că au vrut să evidențieze faptul că prietena lor a lăsat în urmă amintiri frumoase, pe care nu le vor uita niciodată.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”

Cum s-a desfășurat înmormântarea Patriziei Cormos

În fotografiile publicate pe Facebook se mai poate observa că părinții fetei nu s-au dezlipit nicio secundă se sicriul ei, semn că despărțirea de ea a fost una extrem de grea. Pentru a veni în completarea acestor imagini dureroase, reprezentanții Episcopiei au ținut să transmită un mesaj foarte emoționant.

„Este cumplit de greu să găsești cuvinte spre a alina potopul de suferință din inimile familiilor îndurerate și greu încercate care au primit această sfâșietoare veste care a venit ca un trăsnet.

Citește și: Mesajul plin de durere al dirigintelui Patriziei Cormos, înainte de înmormântare! „Ce-ți veni să ne convoci la această prematură reuniune de clasă”

Totuși, credința în Dumnezeu care ne unește, ne îndeamnă să fim solidari cu cei îndurerați, iar Sfântul Apostol Pavel ne zice atât de clar și apăsat cum să fim în relație cu semenii și frații noștri de credință în diferite situații din viață: «Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeți cu cei ce plâng» (Romani 12, 15).

Atunci când durerea este asumată de întreaga comunitate, familiile încercate poartă cu oarecare alinare suferința tulburătoare și încercarea prin care Dumnezeu a îngăduit să treacă”,  este o parte din mesajul Episcopiei Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.