Salariile se vor majora! Ei sunt angajații care vor primi peste 7.000 de lei pe lună. Legea intră în vigoare de la 1 noiembrie

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 sep 2023, 12:27

Anumiți salariați din România vor avea salariile de peste 7.000 de lei.

Sursa: pixabay.com

Anumiți salariați din România vor avea salariile de peste 7.000 de lei.

O anumită categorie de salariați vor primi salariile mărite de la 1 noiembrie 2023.

Salariile se vor majora cu peste 7.000 de lei

Anumiți angajați din România vor primi salariile majorate cu peste 7.000 de lei de la 1 noiembrie 2023. Acest anunț a fost oferit de către Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

Conform declarațiilor sale, noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), după 26 de întâlniri cu sindicaliștii.

Acesta a spus că: „Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor”.

De asemenea, Mihai Barbu, noul CCM nu prevede doar creșteri salariale. El a ținut să precizeze și că: „Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masă.

Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”.

Citește și: Majorare importantă a pensiilor. Pensionarii pot primi 1.000 de lei în plus

În prezent salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei. Cel net este de 6.628 de lei. De la 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei.

Cel net va fi de 7.490 de lei.

Primul excavator al lotului 1 al Magistralei 6 de metrou a sosit în România

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Metrorex a oferit mai multe informații în ultima perioadă, astfel că, primul utilaj destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou a sosit în România.

Mai precis, primul TBM (Tunnel Boring Machine) a ajuns în portul românesc la începutul lunii septembrie.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că: „Primul TBM (Tunnel Boring Machine), utilajul destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou (1 Mai – Otopeni), a sosit în România. Utilajul de dimensiuni agabaritice, care va croi drumul subteran pentru Lotul 1.1 al noii magistrale de metrou, între stațiile 1 Mai şi Tokyo, a fost transportat din Turcia în România, pe mare.

TBM-ul a ajuns în portul românesc la începutul lunii. Este primul dintre cele două utilaje care vor fi folosite de Asocierea ALSIM ALARKO-MAKYOL, antreprenorul care realizează proiectarea şi execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1 al Magistralei 6.

Citește și: Ce se va întâmplă cu tichetele de masă și voucherele de vacanță din 2024?

Scutul conţine 28 de repere, însumând o greutate totală de 726 de tone.

Utilajul are un diametru de 6,57 metri. Sosirea scutului marchează, astfel un pas important în pregătirea demarării lucrărilor de construire pentru primul Lot al Magistralei 6 (1 Mai – Otopeni) linia care va asigura legătura rețelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni.

Contractul ”Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” – Magistrala 6 – 1 Mai-Otopeni a fost semnat, la începutul lunii mai, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, valoarea acestuia fiind de peste 1,2 miliarde de lei fără TVA. Finalizarea Magistralei 6 este programată pentru 2027”.

Sursă: capital.ro