Majorare importantă a pensiilor. Pensionarii pot primi 1.000 de lei în plus

Author: Bianca Vidoi

Majorare importantă a pensiilor

Sursa: freepik

Luna octombrie aduce vești bune pentru pensionarii din România, ce se vor bucura de mai mulți bani.

O categorie de pensionari din România vor beneficia de mai mulți bani la venitul lor lunar, această schimbare devenind realitate începând cu luna octombrie a anului 2023.

Citește și: Ce ajutor primesc pensionarii în luna octombrie 2023? Seniorii ar putea primi între 600 și 1000 de lei

Majorare importantă la pensiile românilor

Ordonanța prin care pensionarii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 de lei să primească un ajutor din partea statului a fost prezentată încă de anul trecut, însă începând cu luna octombrie a acestui an se va pune în aplicare.

Pensionarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei vor putea să primească un ajutor financiar cuprins între 600 și 1.000 de lei, în funcție de valoarea veniturilor. 

OUG nr. 168/2022 dorește n ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000

de lei.  

În funcție de pensia pe care aceștia o primesc, ajutorul din partea statului va fi diferită. Iată care este schema propusă pentru această diferențiere:

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

a) în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500

lei, inclusiv;

b) în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv;

c) în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Citește și: Anunț important pentru români! Marcel Boloș a transmis cu cât vor crește pensiile

Limită de 2.000 de lei la plățile numerar în magazinele magazinele de tip cash & carry. Guvernul urmărește combaterea evaziunii fiscale

Ajutorul financiar va fi acordat în două tranșe

Acest ajutor oferit din partea statului va fi acordat în două tranșe, mai exact sumele de bani vor fi primite de pensionari în ianuarie și octombrie. Pensionarii ce se încadrează la ajutorul financiar de 1.000 de lei vor primi această sumă de bani în cuantum de 500 de lei. Românii ce se încadrează la nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv vor primi 400 de lei în cele două luni, relatează romaniatv.ne t.

Persoanele ce se încadrează la ajutorul financiar de 600 de lei vor primi această sumă de bani în cuantum de 300 de lei. Aceste sume de bani din partea statului vor putea fi acordate prin intermediul caselor de pensii, iar aceste sume nu se vor lua în calcul la stabilirea plafonului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al energiei. 

Citește și: Veste bună pentru pensionari! Aceștia pot beneficia gratuit de un sejur all inclusive de 12 zile

 


Momente tensionate în Casa iubirii! Larisa și Lorena și-au declarat război! „Îi este rușine să iasă pe stradă cu fața ei nemodificată!” Cele două rivale au lansat acuzații grave și jigniri aprige!