Salam de biscuiti - reteta rapida si usoara

Salam de biscuiti

Reteta simpla de salam de biscuiti: cum sa faci desertul copilariei rapid si usor.

Salamul de biscuiti, supranumit desertul copilariei, reprezenta de multe ori partea dulce a mesei pentru multi dintre noi.

In ziua de astazi nu mai este atat de popular, locul lui fiind luat de ciocolatile din comert. Cu toate acestea un salam de biscuiti poate oricand rivaliza cu o ciocolata, daca este facut cum trebuie.

Iata o reteta simpla si rapida de salam de biscuiti.

Salam de biscuiti: ingrediente

Salam de biscuiti

Pentru a prepara salam de biscuiti avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 grame biscuiti
- 100 ml lapte
- 100 grame zahar sau 50 grame miere
- 100 grame unt
- 400 grame rahat
- 3 linguri de rom
- 300 grame nuci
- 100 grame stafide
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- 1 lingurita de zahar pudra

Citeste si: Ce mancam dupa sarbatori? 5 retete care te vor aduce repede in forma dorita

Salam de biscuiti: cum se prepara salamul de biscuiti

Pentru a avea un salam de biscuiti cu adevarat delicios este necesar sa adaugam in el, pe langa biscuiti, rahat, nuci si stafide.

Se incepe cu pregatirea biscuitilor, care se taie in bucati mari, de aproximativ 1 centimetru, pentru a se vedea frumos atunci cand salamul este taiat felii.

Rahatul se taie in cubulete mici iar nucile se toaca marunt, dupa ce au fost uscate in prealabil pe aragaz sau in cuptor.

Ulterior, intr-un vas pus pe aragaz se amesteca zaharul, laptele, untul si cacao si se lasa pana cand se omogenizeaza.

Dupa ce acest amestec s-a mai racit se adauga in el restul ingredientelor: biscuitii, nuca, rahatul, stafidele si coaja de lamaie.

Se amesteca foarte bine, pana cand se formeaza o pasta consistenta. Atentie: aceasta nu trebuie sa fie prea tare. In acest caz, pasta se mai poate inmuia adaugand o lingura suplimentara de rom.

Salam de biscuiti: cum se serveste

Amestecul preparat se pune pe o foaie de celofan, peste care s-a dat anterior fie cu cacao, fie cu zahar pudra, in functie de preferinte.

Celofanul trebuie rulat incet si cu atentie, pana cand obtinem un sul cu un diametru de aproximativ 6 centimetri.

La final se lasa la rece timp de 3 - 4 ore, pentru a se intari, dupa care se poate servi taiat sub forma de felii.

Salam de biscuiti: varietati

Tort salam de biscuiti

Salamul de biscuiti poate fi preparat in mai multe feluri, sau poate sta el insusi la baza altor preparate delicioase.

Astfel, se pot prepara:

- salam de biscuiti de post
- salam de biscuiti cu margarina
- salam de biscuiti cu ciocolata
- salam de biscuiti cu crema
- salam de biscuiti cu banane
- tort de salam de biscuiti.

Citeste si: Retete de vin fiert. Cum faci cel mai bun vin fiert pentru musafirii tai

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate