S-au prabusit langa lacul blestemat! Ce ascund apele Lacului Belis

,

Legende pe care le asculti cu inima frematand si pe care nu le mai uiti niciodata se ascund in Lacul Belis.

Zona împadurita din apropierea locului unde s-au prabusit Adrian Iovan si doctorii din Bucuresti este plina de mistere. Iar motii vorbesc în soapta despre un blestem.

Cat este adevar si cat e legenda, nimeni nu stie. Ramane doar povestea cutremuratoare a lacului aflat pe muntele unde si-au gasit sfarsitul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. Te infiori numai cand o auzi! In anii ‘70 intinderea de ape nici nu exista. Oamenii aveau  aici case si gospodarii. Un sat intreg a fost construit in jurul unei biserici de piatra in care credinciosii isi cautau alinarea sufleteasca!

Dar viata linistita a motilor de atunci a fost aspru lovita de comunisti.  Satul lor trebuia sa se transforme intr-un lac de acumulare. Oamenii au fost obligati sa isi abandoneze casele si sa se mute pe deal. Biserica a ramas pe loc! Nu a putut fi stramutata.  Dar era ultimul zid de rezistenta in calea comunistilor. Si apoi, cum sa-si lase bietii sateni tot ce strinsesera intr-o viata sa fie inghitit de ape? Multi au murit de inima rea!

De atunci, motii se tem de mortii care ar bantui lacul. Mai ales ca ruinele bisericii amintesc mereu celor care privesc apele serpuit ca acolo au trait candva rudele, prietenii lor.

Odata la cativa ani, lacul si padurea din Belis ucid suflete nevinovate. Motii se tem ca blestemul  va dainui vesnic. Si intrebarile le-au revenit in minte odata cu tragedia in care doua suflete au pierit doar pentru ca salvarea a ajuns prea tarziu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Arafat anunță că se pot vaccina în etapa a doua și persoanele care nu se încadrează în criterii! Care este singura cerință

Decizie potenţial abuzivă într-o universitate din România: Studenţii care nu se vaccinează anti-COVID nu mai au voie să facă practică

Mihaela Rădulescu rupe tăcerea. Cine este bărbatul de care este îndrăgostită acum: Eu trăiesc numai ce-mi place

Etapa a doua de vaccinare contra Covid-19 începe azi! Cum vă puteți programa

Cât costă o vacanță la Disneyland cu tot cu bilete de avion pentru o familie cu doi copii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies