S-au implinit 38 de de ani de la cutremurul devastator din 1977. Exista riscul ca o astfel de catastrofa sa se repete?

In urma cu 38 de ani, Romania era devastata de un puternic seism de 7,2 grade pe Scara Richter, care avea sa intre in istorie!

Ne lamuresc specialistii care, de atunci, au analizat continuu activitatea seismica din Vrancea. 4 Martie 1977. La ora 21 si 22 de minute incepea cutremurul care avea sa intre in istorie drept „marele cutremur”! Aproape 1.600 de oameni si-au pierdut viata in urma seismului, in timp ce peste 11 000 de persoane au fost ranite.

Bucurestiul a fost cel mai afectat oras! Aproape 1 400 de oameni si-au pierdut viata, in Capitala. Si pagubele materiale au fost catastrofale! 35.000 de locuinte s-au prabusit. Centrul a fost cea mai afectata zona a Bucurestiului!

Este singura inregistrare audio a cutremurului din 1977, care reda clipele de cosmar provocate de marele seism. Se aud vuietul cutremurului, tipetele de spaima ale oamenilor, dar si zgomotul infernal provocat de prabusirea cladirilor!

Cutremurul din '77 a fost un cutremur pe care nimeni nu-l astepta! Nu vad, in momentul de fata, un cutremur puternic in urmatorii ani! Nu pot spune nimic pe distanta, in timp”, a afirmat Marmureanu. Astazi, la 38 de ani de la producerea dezastrului din '77, un seism poate fi anuntat cu 20 de secunde inainte de a se simti, iar la patru secunde de la producerea lui se cunoaste deja magnitudinea cutremurului.

##VIDEO133746##

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate