S-au declarat primii VINOVATI responsabili de moartea unei fetite de 4 ani, la scurt timp dupa internarea in spital

S-au gasit primii vinovati de moartea fetitei de 4 anisori din urma cu 2 saptamani, care s-a stins sub ochii medicilor, la 40 de minute de la internare.

Din pacate, nimic nu le va aduce parintilor ingerasul inapoi! Desi se afla intr-un spital, nimeni nu i-a facut copilei vreun test alergenic. Nimeni nu a verificat daca mana de om de sub ochii lor ar putea avea vreo reactie adversa la substantele medicamentoase.

Un protocol care nu a mai fost respectat. La 2 saptamani de la tragedie, dupa o ancheta a Ministerului Sanatatii, au venit si primele sanctiuni. Cea mai mare a primit-o Spitalul Judetean in care a fost internata copila. Unitatea medicala s-a ales cu o amenda de 25 de mii de lei din cauza faptului ca nu are un compartiment special de pediatrie in cadrul Departamentului de Primiri Urgenta. De aici si greseala serviciului de ambulanta, care in loc sa duca copila la Urgente, a dus-o direct in sectia de pediatrie. O miscare total gresita care a fost sanctionata cu suma de 20 000 de lei.

Doctorul de la Pediatrie, care era de garda in ziua in care a fost adusa micuta, este considerat si el vinovat de faptul ca nu a dus copilul la Compartimentul de Primiri Urgente, asa cum se procedeaza cu persoanele in stare grava, inainte de a-l interna pe sectie. In acest fel, i s-ar fi facut testele alergenice, iar viata micutei nu ar fi fost pusa in pericol. Din cauza greselii facute, doctorul a primit o amenda de doua mii de lei.

##VIDEO124816##

Nici directorul spitalului nu a scapat neamendat. Desi institiutia pe care o conduce a primit o sanctiune, ancheta Ministerului Sanatatii a decis sa-l amendeze si pe director cu o mie de lei. Barbatul a fost gasit direct responsabil pentru activitatile intreprinse in unitatea pe care o conduce.

Un total de 48 000 de lei amenzi si o viata curmata brusc, pe care nicio suma din lume nu o va mai aduce inapoi! Atat a ramas in urma tragicului eveniment petrecut pe 4 octombrie. Au trecut 2 saptamani de cand si-a pierdut fiica, dar lacrimile din ochii acestui tata disperat inca nu s-au uscat: „Am dus-o pe picioarele ei de aici, vorbea cu noi in masina.

Drama s-a petrecut in doar cateva minute. Micuta acuza dureri in gat, asa ca parintii au chemat salvarea si au dus-o la spital. Medicul de garda de la pediatrie a diagnosticat-o cu laringita si a internat-o. Langa ea au stat in permanenta bunica si mama ei. Insa la 40 de minute de la internarea copilei, cele doua femei aveau sa asiste la o tragedie: „Fetita a inceput sa se schimbe la fata, s-a invinetit si in momentul ala am inceput sa tip si sa strig sa-mi ajute fetita, sa nu o lase sa nu se duca si m-au dat afara”.

Nu exista nicio multumire in sufletele bietilor parinti, care nu-si mai doresc nimic altceva decat ca drama prin care trec ei sa nu li se mai intample si altora. Moartea fetitei este anchetata si de politie, dar si de Colegiul Medicilor si Directia de Sanatate Publica din Vaslui.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate