S-a stins din viata. A murit un partizan al libertății: "Mă doare foarte rău de ce a ajuns acum România"

Unul dintre cei mai curajoși luptători împotriva comunismului, Elena Arnăuțoiu, a murit la vârsta de 100 de ani, având un mare regret.Elena Arnăuţoiu s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani. Aceasta a reprezentat un adevărat simbol al luptei anticomuniste, sora fraţilor Petre și Toma Arnăuţoiu, liderul grupului de rezistență anticomunistă armată de la Nucșoara, frații care au condus cea mai lungă şi puternică rezistenţă anticomunistă din Europa, între anii 1949 şi 1958. Trista veste a fost făcută publică de reprezentanți ai Memorialului Închisoarea Pitești, potrivit evz.ro.

„Elena Arnăuțoiu a trecut la Domnul la puțin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani. Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii legate de înmormântare pentru cine dorește să participe”, a scris Memorialul Închisoarea Pitești pe pagina de Facebook.

elena arnautoiu

În lagăre şi-a pierdut patru fraţi şi pe ambii părinți. Elena Arnautoiu nu a stiut niciodata unde ii sunt ingropati cei dragi.

În august 2016, aceasta a fost decorată de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru curajul de a lupta împotriva regimului comunist. Vă readucem aminte că preț de aproape 10 ani, mai exact între 1949 şi 1958, în comuna argeşeană Nucşoara, oamenii s-au împotrivit cel mai mult regimului comunist. Cei care au luptat atunci împotriva sistemului au fost conduşi de fraţii Petre şi Toma Arnăuţoiu.

Grupul iniţial, format din 16 partizani, a fost susţinut de sute de oameni din comună, inclusiv de numeroase femei, printre care s-a numărat şi Elena Arnăuţoiu. Cu toate acestea, după căderea comunismului, femeia nici măcar nu a fost băgată în seamă de autorități.

„Mă doare foarte rău de ce a ajuns acum România”, spunea Elena Arnăuțoiu cu ceva timp înainte de moarte.

Citeste si: Arsenie Boca i-a spus lui Ceausescu ce il asteapta. Marturii cutremuratoare ale nepoatei sfantului parinte: "Varsare de sange si vor muri multi"

Citeste si: Rugaciune puternica pentru sanatate si pentru vindecarea de boli

Citeste si: Elena este câştigătoarea sezonului cinci “Bravo, ai stil!”, a marelui premiu de 100.000 de lei şi a titlului de Cea mai stilată femeie din România!

sursa: evz.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate