S-a demonstrat stiintific: Combinarea acestor doua legume duce la distrugerea celulelor canceroase

Un studiu recent publicat in „Journal of Cancer Research” a scos la iveala faptul ca simpla combinare dintre doua legume banale contribuie intr-un mod activ si eficient la lupta impotriva celulelor canceroase.

Este vorba de brocoli, care contine sulforafan - un compus ce distruge celulele canceroase – si de rosii, in a caror compozitie se gaseste licopen – un fitonutrient extrem de activ in lupta anticancer.

“Cand rosiile si brocoli sunt consumate impreuna, vom obtine un efect aditiv, adica o substanta contribuie la actiunea altei substante, putand sa ii schimbe compozitia si efectele. Credem ca este asa pentru ca diferiti compusi bioactivi din fiecare aliment lucreaza pe cai diferite impotriva cancerului”, a explicat John Erdman, profesor de nutritie la Universitatea din Illinois.

Studiul a fost efectuat pe un grup de rozatoare carora li s-au implantat celule canceroase in prostata, iar apoi au fost hranite in urmatoul fel: unele au primit un amestec de 10% pudra de rosii si 10% pudra de brocoli, iar celorlalte li s-a dat fie doar pudra de rosii, fie de brocoli. Grupul care a primit amestecul a avut cele mai bune rezultate, tumorile lor fiind diminuate semnificativ.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate