S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul! Vestea buna vine chiar de la Guvern

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 29 iul 2020, 14:58

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul Surse guvernamentale au anuntat care va fi procentul cu care vor creste alocatiile.

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul  Alocațiile ar urma să crească cu 20%, de la 1 august, conform unor surse guvernamentale. Este varianta care apare în acest moment într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, care va fi discutat azi în ședință de guvern, informează Digi24

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul Decizia finală va fi luată azi,

în ședința de Guvern de la ora 18.00.

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul Varianta majorării cu 20% e inclusă în proiectul Ministerului Muncii, în care este prevăzută și creșterea etapizată, astfel încât să se ajungă la dublarea alocațiilor până la jumătatea lui 2022, deci în doi ani.

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul Pentru copiii cu vârste între 2

și 9 ani, alocația s-ar majora cu 22,5 lei, astfel că va ajunge de la 150 de lei la 173 lei.

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul

S-a aflat cu cat cresc alocatiile! Care este procentul Pentru copiii cu vârsta sub doi ani sau pentru cei cu dizabilități alocația ar urma să crească cu 60 de lei, va ajunge la 360 lei.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţa, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august. Florin Cîțu vorbea de o creștere, in primă fază, cu 15%, dar iată că procentul a ajuns la 20%.

Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani" , a afirmat ministrul Finanţelor, conform realitatea.net.

Întrebat care ar fi procentul de majorare luat în calcul, Cîţu a precizat că este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii. Propunerea era de majorare de 10%.

" Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile-n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil",  a precizat ministrul.

Citeste si: Ultima ora! Florin Citu a spus cu cat cresc pensiile si alocatiile: "Cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani"

Cum se poate încasa alocația și după împlinirea vârstei de 18 ani. Actele de care este nevoie

Citeste si: E oficial! Alocatii, dublate! Cand se fac majorarile

Citeste si: Cand se impun restrictiile. Ludovic Orban: "Din pacate nu am putut sa ne ducem planul de relaxare"

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.